Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bank.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
349.18 Кб
Скачать

Д. Український інститут промислової медицини, Запорiжжя

Е. Харківський науково-дослідний інститут промислової медицини

  1. Намазувальник свинцевих пластин, 42 років, із професійним стажем 12 років, був виписаний з профпатологічного стаціонару з діагнозом: хронічна свинцева інтоксикація, початкова стадія, зміни з боку периферичної крові. Який експертний висновок слід прийняти у відношенні його подальшої працездатності ? Визначити тактику вторинної профілактики хворого.

А. Видати профбюлетень для закріплення результатів лікування. Поставити на диспансерний облік, подальше динамічне спостереження та лікування.

Б. Працездатний у своїй професії.

В. Повинен бути признаний інвалідом ІІІ групи по професійному захворюванні.

Г. Потребує видачі трудового доплатного професійного лікарняного листка, терміном від 1 до 2 міс.

  1. На який термін видається одноразово трудовий лікарняний листок?

А. На 21 день.

Б. На 5 днів

В. На 10 днів.

Г. На 7 днів.

Д. На 14 днів.

  1. Вкажіть основну задачу попереднього медичного огляду працівників, які влаштовуються на роботу з наявністю шкідливих виробничих факторів.

А. Діагностика захворювань з метою взяття їх на диспансерний нагляд

Б. Раннє виявлення професійних захворювань нагляд і проведення лікувально-профілактичних заходів

В. Виявлення захворювань, які є протипоказаними для продовження роботи в умовах дії професійних шкідливостей

Г. Виявлення захворювань з метою направлення на стаціонарне лікування

Д. Рання діагностика захворювань з метою попередження їх прогресування

  1. Електрозварник, 38 років, виписаний з клініки профзахворювань з діагнозом пиловий бронхіт І ст., фаза з втихаючого загострення, ДН Іст. І рекомендовано продовжити амбулаторне лікування з раціональним працевлаштуванням і видачею ″профбюлетня″. Хто має право оформити ″профбюлетень″.

А. Лікуючий лікар

Б. Медико-соціальна експерта комісія

В. Дільничний терапевт

Г. Лікарсько-консультативна комісія

Д. Головний лікар МСЧ

  1. З метою раннього виявлення захворювань на підприємстві проводяться періодичні медичні огляди працюючих. Хто несе відповідальність за явку працюючих на огляд ?

А. Обласний профпатолог.

Б. Районний профпатолог

В. Спеціалізовані профільні НДІ

Г. Цеховий лікар

Д. Адміністрація підприємства.

  1. У спеціальні установи для встановлення діагнозу професійного захворювання головний областий спеціаліст з профпатології направляє пацієнта з відповідними документами:

А. Копія трудової книжки, акт про нещасний випадок на виробництві (форма Н-1), медичний висновок лiкуючого лiкаря, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці

Б. Копія трудової книжки, виписка з амбулаторної карти або історії хвороби, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці, медичний висновок обласного профпатолога, акт про нещасний випадок на виробництві (форма Н-1)

В. Копія трудової книжки, виписка з амбулаторної карти або історії хвороби, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці, медичний висновок обласного профпатолога

Г. Копія трудової книжки, виписка з амбулаторної карти, санітарно-гігієнічна характеристика умов праці, медичний висновок лiкуючого лiкаря, акт про нещасний випадок на виробництві (форма Н-1)

  1. Цеховий лікар одного з заводів звернувся в клініку професійних захворювань обстежити групу робітниць у віці до 30 років, які зайняті різкою пластмас з допомогою циркулярних пил. Робота сидяча без напруження. Обома руками пересувають пласти до пил і розрізають на полоси. При проведенні огляду було виявлено, що майже у всіх працюючих є скарги на біль у руках. При огляді китиць відмічається лише позитивний симптом білої плями і позитивна холодова проба, при капіляроскопії є тенденція до спазму капілярів. Зі сторони внутрішніх органів патологічних змін не виявлено. Встановлено початкові прояви вібраційної хвороби. Вирішіть питання про професійну здатність робітниць.

A. Встановлення групи інвалідності внаслідок утрати кваліфікації

Б. Тимчасово непрацездатний протягом декількох днів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]