Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформаційні системи.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.07.2019
Размер:
34.55 Кб
Скачать

2). Використання erp-системи «Компас»

Галузеве рішення HRM-системи «Компас»: «Управління персоналом» для машинобудування та металургії враховує всю специфіку обліку праці та нарахування заробітної плати, яка характерна для підприємств цих галузей.

Дві таких різних галузі вдалося об'єднати в одному рішенні, завдяки тому, що воно проходило обкатку у ВАТ "Іжорські заводи".

У процесі реалізації рішення тиражна версія системи "КОМПАС: Управління персоналом" була доповнена таким функціоналом:

  • Налаштований розрахунок заробітної плати за більш ніж 200 кодами нарахувань і утримань, характерних для машіноcтроенія і металургії, у тому числі різні методи відрядної оплати праці.

  • Розроблено процедури автоматизації випуску та обліку 10 додаткових видів нарядів на виконання робіт, характерних для важкого машинобудування та металургії.

  • Розроблено алгоритми розрахунку оплати праці та преміювання за відрядно-погодинною моделі.

  • Налаштований спеціалізований функціонал для обліку праці на шкідливому виробництві.

  • Налаштовані графіки змін для 90 режимів роботи, у тому числі для безперервного виробництва.

  • Введено функції обліку праці інвалідів.

  • Розроблено 35 нових аналітичних звітних форм.

Серед клієнтів, які впровадили дане галузеве рішення, такі відомі компанії, як ВАТ "Іжорські заводи", ВАТ "Силові машини", Белорецкий металургійний комбінат, ВАТ "Туламашзавод".

3). Використання erp-системи «Галактика»

«Галактика» давно і успішно співпрацює з підприємствами машинобудування. в області автоматизації управління. Досвід і експертизи, накопичені при виконанні проектів на великих галузевих підприємствах, дозволили корпорації випустити на ринок ефективне рішення Галактика Машинобудування, адресоване підприємствам машинобудування, автомобілебудування, авіабудування, приладобудування, двигунобудування, суднобудування, виробництва обладнання та металообробки. Рішення Галактика Машинобудування призначене для використання власниками і керівниками підприємства, а також керівниками і фахівцями комерційних, планово-економічних, фінансових підрозділів; служб підготовки виробництва, головного інженера, управління виробництвом, персоналом, матеріально-технічного забезпечення, якості.

Відмітна особливість рішення Галактика Машинобудування - підтримка основних бізнес-процесів машинобудівного підприємства та аналіз управління, включаючи: управління виробництвом, фінансами, логістикою, персоналом. До складу рішення Галактика Машинобудування входять спеціальні компоненти для управління ТОРО, НДДКР, фінальною збіркою складних виробів, управління підготовкою виробництва та ін. Рішення відповідає концепції ERP і стандарту MRP II, в ньому реалізовані алгоритми планування виробництва MRP, APS; є розвинені можливості інтеграції з провідними системами CAD, CAM, PDM, SCADA, MES.

Приклад ефективного впровадження системи «Галактика»

ВАТ «Машинобудівний завод« Арсенал »- одне з найстаріших підприємств Росії, засноване в 1711 році указом Петра Великого як гарматні ливарні майстерні. За останні роки 20 століття був пройдений складний шлях від державного підприємства до акціонерного товариства.

Існуюча в 2005 році інформаційна система стороннього розробника, розрахована тільки на потреби бухгалтерії, не відповідала потребам заводу, застаріла і не могла розвиватися, тому що була відсутня можливість її подальшої модернізації під потреби заводу. Це зумовило необхідність впровадження сучасної інтегрованої системи управління класу ERP.

Результат:

  • З'явилася прозорість обліку

  • Швидкість підготовки звітів збільшилася в кілька разів, з'явилася можливість отримання звітів у різних розрізах

  • Проведена інвентаризація

  • З'явилася можливість оперативного аналізу запасів з урахуванням показників якості матеріалів і комплектуючих

  • Швидкість оборотності засобів істотно збільшилася.

  • Якість роботи служби МТО збільшилася на 20%

  • Оперативність збору інформації про матеріальної забезпеченості виробництва в розрізі замовлень збільшилася в 2,5 рази

  • Оперативність збору інформації про стан виробництва (позамовно) збільшилася в 2,5 рази.

  • Структуровані облікові документи

  • З'явилася можливість аналізу облікових даних

  • Ми підготували основу для впровадження виробничого планування.

  • З'явилася можливість оперативного отримання інформації для керівників середньої ланки

Загальна кількість робочих місць: зареєстровано 500 працюючих в системі користувачів, що одночасно в системі працюють близько 200 чоловік.

Пройшли навчання - 40 осіб. Наданий великий обсяг консультацій користувачам на місцях.

Систему підтримує група супроводу - 5 осіб.

В середньому витрати на впровадження ERP-системи не перевищили 0,2% обороту заводу в рік.

Із загальної суми 25% займає вартість ліцензій системи, а 75% вартість робіт по налаштуванню і доопрацювання системи, а також підготовки персоналу, що повністю відповідає світовій і складається російській практиці впровадження ERP-систем.