Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СР Т4.9.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.07.2019
Размер:
68.61 Кб
Скачать

1. Радіозв’язок начальника ппо бригади.

Складність повітряної обстановки в смузі АК і швидкоплинність ведення бойових дій під час відбиття нальотів повітряного противника потребують жорсткої централізації управління військами ППО АК і забезпечення великої перепускної спроможності каналів зв’язку, які призначені для управління ними.

З цією метою для бойового управління військами ППО в АК організовується комбінована КХ радіомережа начальника ППО АК. ( Варіант схеми радіозв’язку начальника ППО мбр показана на рис 2. Сутність її полягає в тому, що команди по розподілу цілей і управлінню військами ППО АК передаються по радіомережі , при цьому на КП ППО АК включається передавач ( середньої потужності, КХ діапазону Р- 140, Р- 161 А2М), а на КП бригади приймач Р- 155 П (Р- 160 П). Донесення (доповіді) про виконання команд і підсумках дій засобів ППО передаються в радіонапрямку, при цьому на КП ППО АК включаються приймачі ( по кількості бригад). Прийом даних повітряної обстановки здійснюється по КХ радіомережі оповіщення АК в телефонному відкритому режимі. В дану радіомережу включаються приймачі на ПУ ППО бригаду, КП зрадн.

При управлінні вогнем начальник ППО АК розподіляє повітряні цілі між зрадн бригад, зрбр АК по УКХ радіомережі цілевказівок на радіостанціях малої потужності ( Р- 111, Р- 123) в режимі передачі даних з використанням апаратури С- 23, або в телефонному відкритому режимі.

При управлінні вогнем засобів ППО бригади організовується радіомережа цілевказівок НППО бригади на радіостанціях малої потужності УКХ діапазону ( Р- 123) з використанням апаратури АСПД- 12 (апаратури з’єму і передавання даних) зі складу МБУ ПУ- 12М начальника ППО і МБУ ППРУ-1М командира зрадн. По даній радіомережі буде здійснюватись управління станцією розвідки цілей ( СРЦ) П- 19. Дані про повітряну обстановку на ПУ- 12М начальника ППО бригади передаються по спеціальному кабелю. З метою управління командиром зрадн організовується радіонапрямок начальника ППО бригади на радіостанціях УКХ діапазону малої потужності (Р- 123) в телефонному відкритому режимі.

Відомості о маршрутах прольоту своїх самольотів і вертольотів в смузі бригади начальник ППО отримує від ГБУ авіації по УКХ радіонапрямку взаємодії з ГБУ в телефонному засекреченому режимі. Оповіщення військ про поітряного противника здійснюється по усім діючим радіомережах командира і штаба бригади позачергою, передачею встановлених сигналів.

2.Радіозв’язок тилу та взаємодії.

2.1 Радіозв’язок взаємодії.

В сучасному загальновійськовому бою успіх може бути досягнутий за умов узгоджених дій родів військ, спеціальних військ Сухопутних військ і інших видів Збройних Сил, які діють по єдиному задуму.

Механізована ( танкова) бригада в бою може взаємодіяти з авіацією, яка підтримує, сусідньою бригадою одного або різних оперативних об’єднань, з’єднаннями і частинами, які діють на зустріч одне одному, елементами оперативної побудови військ АК, частинами ВМС (під час дій на морському узбережжі).

Варіант схеми радіозв’язку приведений на рис 6.

Зв’язок бригади з взаємодіючими з’єднаннями і частинами забезпечуються по спеціально організовуємим з цією метою радіомережах. Для забезпечення зв’язку взаємодії на КП бригади може виділятись окрема КШМ, а при недостатній їх кількості використовуються вільні радіостанції зі складу КШМ посадових осіб командного пункта бригади.

З сусідньою бригадою іншого АК зв’язок забезпечується по рідіомережі взаємодії флангових з’єднань фронта (ОК) на радіостанціях КХ диапазону Р- 130. Зв’язок взаємодії з’єднань і частин, які діють на зустріч одине одному, організовується по КХ і УКХ радімережах зустрічної взаємодії фронта (ОК). При цьому КХ радіомережа призначена для забезпечення взаємодії між з’єднаннями, УКХ- між частинами ( підрозділами). Радіодані, порядок роботи визначається штабом, який організовує взаємодію і доводяться завчасно разом з розпорядженням зі зв’язку відповідного штабу.

Зв’язок взаємодії з десантно- штурмовими, аєромобільними частинами забезпечується або по радіомережі зустрічної взамодії Ф (ОК), або входженням радіостанцій командира (штабу) бригади в радіомережі командирів (штабів) частин десантно- штурмових і аєромобільних військ. Зв’язок взаємодії з сусідніми бригадами першого ешелону, другого ешелону, іншими елементами оперативної побудови військ АК забезпечується по КХ радіомережі взаємодії АК на радіостанціях Р- 130. Зв’язок між сусідніми батальйонами сусідніх бригад одного АК забезпечується по УКХ радіомережі взаємодії підрозділів АК на радіостанціях Р- 123, ( Р- 173, Р- 159М) або взаємним входженням в радіомережі одне одного.

Радіозв’язок між батальйонами, з елементами бойового порядка бригади організовується по УКХ радіомережі взаємодії бригади на радіостанціях Р- 123, ( Р- 173, Р- 159М). Вид зв’язку телефонний відкритий, з застосуванням документів СУВ. До складу даної радіомережі доцільно включати радіостанцію на КП бригади з метою здійснення контроля за даним зв’язком, а при необхідності і надання підлеглим допомоги в його забезпеченні.