Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломная Оператор.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
1.66 Mб
Скачать

2.7 Використання фільтра

Для перегляду і коректування записів БД, відповідають указаним користувачем умовами відбору, передбачена фільтрація таблиці. Фільтр - це набір умов, застосовуваний для відбору підмножини записів з таблиці, форми або запиту.

Найпростішим способом завдання умови відбору записів є виділення в таблиці або формі деякого значення поля або його частини зазначається натиснув на кнопку Фільтр та зазначив фланками потрібні поля.

У результаті у вікні таблиці залишаться тільки ті записи, які були зазначені у фільтрі (Додаток. 11)

Якщо необхідно працювати з усіма записами таблиці, то дія фільтра можна скасувати, скориставшись кнопкою зазначеною в (додатку 11). При цьому фільтр знімається з таблиці, але зберігається, і в будь-який момент його можна застосувати повторно, використовуючи кнопку. Останній створений командою Фільтр зберігається автоматично при збереженні таблиці. При наступних відкриття таблиці цей фільтр може бути застосований знову.

Розділ 3. Техніка Безпеки при роботі на пк.

Якщо раніше комп'ютер був рідкістю, то сьогодні комп'ютери стоять в багатьох організаціях і практично в кожній квартирі. Незалежно від того, де використовується комп'ютер (удома або на роботі), вимоги до роботи на ньому не відрізняються. У домашніх умовах дотримання цих правил навіть важливіше, так як на роботі охороною праці займаються фахівці та контролюючі органи, а вдома ваша безпека залежить особисто від вас. Адже будь-яке користування комп'ютером (навіть прослуховування музики або ігри), це робота. Причому, серйозна робота і для очей, і для рук, і для спини, і для психіки.

Недотримання вимог техніки безпеки при роботі за комп'ютером призводить до того, що через деякий час ви, починаєте відчувати певний дискомфорт: головні болі, різь в очах, болі в спині і в суглобах кистей рук. Ви втомлюєтеся і стаєте дратівливим. Може порушиться сон, погіршиться зір, будуть боліти руки, голова, шия і поперек.

1. Встановіть монітор так, щоб його верхня точка знаходилася прямо перед вашими очима або вище, що дозволить тримати голову прямо, і виключить розвиток шийного остеохондрозу. Відстань від монітора до очей має бути не менше 45 см;

2. Стілець повинен мати спинку і підлокітники, а так само таку висоту, при якій ноги можуть міцно стояти на підлозі. Ідеальним буде придбання крісла з висотою, в такому випадку спинка дозволить тримати спину прямо, підлокітники дадуть можливість відпочити рук, правильне положення ніг не буде заважати кровообігу в них;

3. Розташування часто використовуваних речей не повинно призводити до довгого знаходження в якій або викривленої позі;

4. Освітлення робочого місця не повинно викликати відблиски на екрані монітора. Не можна ставити монітор поруч з вікном, так щоб ви одночасно бачили і екран і те, що знаходиться за вікном.

5. При роботі з клавіатурою, кут згину руки в лікті повинен бути прямим (90 градусів);

6. При роботі з мишкою кисть повинна бути прямою, і лежати на столі як можна далі від краю.

7. Мікроклімат. Висока температура – підвищує стомленість, низька температура – знижує працездатність;

Вологість повинна бути: зимою – 40%-45%, літом – 50%-55%; Температура повітря: 18-20оС.

Під час роботу не забувайте про регулярні перерви для відпочинку. Звичайно, не погано попити чай з колегами та обговорити останні новини, але краще використовувати їх для спеціалізованих комплексів гімнастичних вправ.

Список літератури 1. Леонтьєв В.П. Новітня енциклопедія персонального комп'ютера 2007. М.: ОЛМА-ПРЕСС, 2003. 2. Інформатика: Практикум з технології роботи на комп'ютері. Навчальний посібник / За ред. Н. В. Макарової. 3-тє вид. М.: Фінанси і статистика, 2008. 3. Шафрін Ю.А. «Основи комп'ютерної технології».2005

4. Информатика. Базовый курс: Учебник / Под ред. С.В.Симоновича. - СПб. Питер, 2005.

5. Дженнингс Р. Использование Microsoft Access 2010. Издательский дом «Вильямс»,

6. http://www.vorcuta.ru/computers-articles_safety.htm - стаття «Техніка безпеки при роботі на персональному комп'ютері».

Додаток № 1

Додаток № 2

Додаток № 3

Додаток № 4

Додаток № 5

Додаток № 6

Додаток № 7

Додаток № 8

Додаток № 9

Додаток № 10

Додаток № 11