Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Домашнє завд. 5 Менеджмент (1 курс)

.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
34.3 Кб
Скачать

Домашнє завдання № 5. Менеджмент (1 курс).

Ділові папери як засіб писемної професійної кваліфікації.

Завдання №1. Продовжіть речення та поясніть в них розділові знаки.

  1. Документ - це…

  2. Документи відтворюють на…

  3. За походженням документи поділяються на …

  4. За призначенням виділяють такі документи…

  5. За стадіями створення розрізняють…

  6. Реквізит – це …

  7. Формуляр – це …

  8. Для документів з високим рівнем стандартизації друкарським способом виготовляють…

  9. Бланк – це….

Завдання № 2. Розкрийте значення поданих слів за «Словником іншомовних слів».

Абзац, стандарт, штамп, реквізит, бланк, копія, діловодство, гриф, кліше, резолюція, рубрикація, індекс, формуляр.

Завдання № 3. Запишіть тлумачення значень поданих нижче слів: особовий – особистий, покажчик – показник, адресат –адресант, компанія – кампанія, виборний – виборчий, дільниця – ділянка, мотив – мотивація, тактовний – тактичний, особистий – особовий.

Завдання № 4. Запишіть текст, правильно оформивши заголовок та підзаголовок. Поділіть на абзаци текст документа.

Приймання, розгляд і реєстрація документів. Приймання документів. Усі документи, що надходять до установи, приймаються централізовано в канцелярії. У разі надходження документів, у неробочий час вони приймаються черговим працівником. У канцелярії розкриваються всі конверти, за винятком тих , що мають напис «особисто». Конверти зберігаються і додаються до документів у разі, коли лише за конвертом можна встановити адресу відправника, час відправлення та одержання документа. Попередній розгляд документів. Всі документи , що надійшли до установи підлягають обов’язковому попередньому розгляду. Попередній розгляд документів здійснюється керівником канцелярії установи або іншою виділеною для цього особою відповідно до розділу обов’язків між працівниками. Попередній розгляд документів повинен здійснюватися у день одержання або в перший робочий день у разі надходження їх у неробочий час. Доручення органів вищого рівня, телеграми, телефонограми розглядаються негайно.

Завдання 5. Прочитайте текст, назвіть види зв’язку між елементами і компонентами тексту. «Однією з рис, конче необхідних менеджеру, є впевненість у собі. Це - особлива якість характеру особистості, що визначає загальну спрямованість всієї її діяльності та ціннісних орієнтацій і виступає як регулятор свідомості та поведінки. Впевнені в собі люди говорять спокійно, чітко, ніколи не кричать, дивляться в очі співрозмовнику і не перебивають його, дотримуються оптимальної дистанції між собою та співрозмовником. Вони вміють говорити про свої почуття та бажання, свої претензії, висловлюють власну думку, часто використовують займенник "я", вміють, якщо треба, твердо сказати "ні". Невпевнена в собі людина намагається уникнути будь-якого самовиявлення. Якщо невпевнена в собі людина розпочинає якусь справу, то перші труднощі легко її можуть зламати . Більше того, якщо така людина працює менеджером, керівником організації, то її особистісна невпевненість зашкодить усій організації» (Г.Чайка).