Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
III 2-6.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
30.42 Кб
Скачать

3.2. Способи ведення наступу механізованими підрозділами (дати стислу характеристику)

Наступ може проводитись на противника:  -    який обороняється;  -    який наступає,  -    який відходить.  Наступ на противника, який наступає проводиться шляхом ведення зустрічного бою. Наступ на противника, який відходить проводиться шляхом його переслідування. Наступ на противника, який обороняється, проводиться:  - із положення безпосереднього зіткнення з ним;  - з ходу (з висуванням з глибини). 

Наступ на противника, який обороняється, починається проривом оборони, який полягає у зломі її ударами всіх видів зброї та рішучій атаці танкових і механізованих підрозділів на вузькій ділянці (ділянці прориву), в створенні проломів в обороні противника та подальшому їх розширенні в сторони флангів та глибину.  Механізований (танковий) батальйон прориває оборону противника, як правило в складі механізованої бригади. При наявності в обороні противника резервів, проміжків та відкритих флангів, наступ може починатись вогневим ураженням противника і одночасно атакою частиною сил з фронту та виділеними підрозділами з флангу та тилу через найбільш слабкі місця в обороні противника. В цьому випадку наступ починається на більш широкому фронті, ніж при прориві оборони.  Механізований (танковий) батальйон наступає в складі механізованої (танкового) бригади.  Він може:  ·                   наступати в першому ешелоні полку;  ·                   складати його другий ешелон або загальновійськовий резерв;  ·                   діяти в складі авангарду, спеціального (обходящого, розвідувального) загону;  ·                   призначатися до складу тактичного повітряного (морського) десанту;  ·                   призначатись в передовий (рейдовий) загін.  Механізований батальйон танкової бригади (танковий батальйон механізованої бригади) з початком наступу придається танковим (механізованим) батальйонам першого ешелону.  При розвитку наступу в глибині, батальйон може виконувати завдання самостійно, або у взаємодії з іншими батальйонами в повному складі. 

3.3. Що призначається механізованим підрозділам для своєчасного та організованого висування, розгортання та переходу в наступ з ходу (дати стислу характеристику)

Під час наступу з ходу командир механізованого відділення з початком розгортання взводу у бойовий порядок виводить бойову машину піхоти (бронетранспортер) на свій напрямок, уточнює навіднику-оператору (кулеметнику бронетранспортера) і механіку - водію (водію) об'єкт атаки (цілі), напрямок продовження наступу (напрямок наступу) місце і номер проходу в загородженнях і управляє вогнем відділення.

Під час атаки на бойовій машині піхоти (бронетранспортері) відділення після розгортання взводу в бойову лінію слідом за танком або самостійно продовжує, висування до переднього краю оборони противника, знищуючи уцілілі протитанкові та інші вогневі засоби вогнем із зброї, встановленої на машині, та із стрілецької зброї через бійниці (поверх борту).

Під час атаки десантом на танку відділення розміщується головним чином в його кормовій частині над силовим відділенням. Командир відділення займає місце справа біля башти і входить у зв'язок з командиром танка через танковий переговорний пристрій. Для ведення вогню солдати розміщуються: кулеметник — в центрі танка, безпосередньо за його баштою; стрільці — справа і зліва від башти; гранатометник розташовується поряд з командиром відділення і веде спостереження за сигналами командира взводу. Під час руху десантом на танку відділення веде спостереження, за командою командира відділення і самостійно знищує виявлені цілі противника, особливо протитанкові засоби ближнього бою. Командир відділення попереджає командира танка[89] про загородження та природні перешкоди, які знаходяться попереду.

Під час атаки в пішому порядку з виходом бойової машини піхоти (бронетранспортера), танка з десантом до встановленого місця спішування відділення за командою свого командира «До машини» швидко вистрибує (спішується) і за командою «Відділення, в напрямку та-кого-то предмета, напрямний — такий-то — до бою, вперед» або «Відділення, за мною — до бою» розгортається у цеп і прискореним кроком або бігом, ведучи інтенсивний вогонь на ходу, продовжує атаку.

Атаку переднього краю оборони противника та розвиток наступу в глибині відділення здійснює в такому ж порядку, як і під час наступу із положення безпосереднього зіткнення з противником

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]