Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktichna_robota_7_14_po_Finansam.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
132.61 Кб
Скачать

Вхідний контроль:

1. Фінансовий ринок - це:

  1. специфічна сфера грошових відносин, яка функціонує за умов наявності в економіці реальних власників;

  2. ринок, який складається із ринку цінних паперів та ринку позичкових капіталів;

3) сукупність економічних відносин у сфері трансформації тимчасово вільних коштів у позичковий капітал через фінансово - кредитні інститути та ринок цінних паперів на основі попиту та пропозиції.

2.Фінансовий ринок - це механізм:

1) утворення капіталу;

2) використання капіталу; 3) перерозподілу капіталу; 4) акумуляції капіталу.

3.Фінансовий ринок за інституційною ознакою поділяють на: 1)ринок грошей та ринок капіталів;

2) фінансово-кредитні інститути та ринок цінних паперів;

  1. обліковий та міжбанківський ринок;

  2. ринок позичкових зобов'язань та валютний ринок;

  3. ринок банківських кредитів та депозитів.

4.Фінансовий ринок за часовою ознакою поділяють на:

1) ринок грошей та ринок капіталів;

  1. обліковий та міжбанківський ринок;

  2. кредитний ринок та фондовий ринок;

  3. ринок позичкових зобов'язань та валютний ринок.

Методичні вказівки:

Фінансовий ринок - це економічний простір, на якому формуються та функціонують обмінно-перерозподільні відносини, що пов'язані з процесами купівлі-продажу фінансових ресурсів та фінансових фондів, які набувають відображення в цінних паперах. Це також сукупність соціально-економічних відносин у сфері трансформації тимчасово вільних грошових коштів у позичковий капітал через кредитно-фінансові інститути на основі попиту та пропозиції.

Завдання 1.

Визначте номінальну ціну акцій, випущених акціонерним товариством "Промінь", якщо статутний капітал становить 200 млн. грн., а кількість випущених акцій - 1 млн. шт.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 2.

Акція номіналом 1500 грн. придбана за курсом 150^ і за нею виплачується дивіденд 30 % річних. Визначте поточну прибутковість інвестованих коштів.

_____________________________________________________________________________________________

Завдання 3.

Визначте курс акції, яка реалізована за ціною 1250 грн. з номінальною вартістю 750 грн.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 4.

Акціонерним товариством зареєстровано 10 тис. звичайних акцій, з яких 9 тис. було продано акціонерам. Через декілька місяців товариство викупило в інвесторів 1500 акцій. По закінченні звітного періоду зборами акціонерів прийнято рішення про розподіл як дивідендів 1700 тис. грн. прибутку. Визначте дивіденд на одну акцію.

_____________________________________________________________________________________________

Завдання 5.

Статутний капітал акціонерного товариства "Вимпел" у розмірі 20 млн. грн. поділений на 900 звичайних і 100 привілейованих акцій. Фіксована ставка дивіденду за привілейованими акціями становить 20 %. Обсяг прибутку до розподілу між акціонерами - 1,5 млн. грн. Визначте суму дивідендів, яку одержали власники звичайних і привілейованих акцій.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 6.

Курсова ціна акції, розміщеної за номіналом 12 тис. грн., у перший рік після емісії становила 24 тис. грн. Визначте додаткову прибутковість цінного папера.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 7.

Акція придбана за номіналом, який дорівнює 1000 грн. при 40 % річних, курсова ціна через рік після емісії - 3000 грн. Визначте сукупну прибутковість цінного папера.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Завдання 8.

Прибуток акціонерного товариства, який спрямовується на виплату дивідендів, становить 7200 тис. грн. Загальна сума акцій - 6200 тис. грн. у тому числі привілейованих акцій - 1400 тис. грн., з фіксованим розміром дивіденду 25 % їхньої номінальної вартості. Розрахуйте розмір дивіденду за звичайними акціями.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]