Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТКС семінар питання 4.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
29.68 Кб
Скачать

Основні види дій спрямованих на розвиток туризму:

  • співробітництво на стратегічному рівні, щоб спільно планувати розвиток туристичних продуктів і послуг, пропонованих регіоном, ринків і маркетингу, транскордонного розвитку туризму на інші аспекти політики - зокрема, транспортної інфраструктури і послуг, навколишнього середовища і людських ресурсів.

  • співробітництво у конкретних проектах і галузях діяльності за участю широкого кола установ та операторів у сфері туризму - у тому числі рекламні агентства регіонального туризму, місцева влада, туроператори, транспортні компанії, підприємства і місцеві спільноти. До дій на цьому рівні відносять: співпрацю у сфері зовнішнього заохочення туризму, розвиток мереж велосипедних доріжок, пішохідних доріжок, маршрутів, наносячи на мапи маршрути і пам'ятки; створення спільної туристичної інформаційної системи зручностей, житла, транспортних сполучень тощо; спільний розвиток та просування таких ресурсів як національні парки, пляжі, озера тощо; спільні навчання працівників галузі тощо.

Важлива роль туризму для багатьох прикордонних регіонів була відзначена під час Joensuu LACE Conference з наступними висновками:

  • туризм є важливим елементом економічного розвитку для прикордонних регіонів

  • увагу треба проділяти розробці відповідної інфраструктури для прикордонних регіонів щоб максимізувати їх туристичного потенціалу

  • якість туристичного продукту має бути покращена в більшості регіонів максимально

  • спільні маркетингові стратегії і розгалужена мережа підтримки туристів повинна бути пріоритетом для всіх майбутніх зусиль для транскордонного туризму.

Основними програми співпраці є:

1) програма ІНТЕРРЕГ ІІА №17: Німеччина – Люксембург

2) програма ІНРЕРРЕГ ІІА №26: Баварія – Чеський прикордонний регіон

3) програма ІНТЕРРЕГ ІІА №33: Корсика – Сардинія

4) Програма ІНТЕРРЕГІІА №34: HAUT-CORSE – Провінції Ліворно

5) програма ІНТЕРРЕГ ІІА №39: Ірландія – Північна Ірландія

6) «Узбережжя до узбережжя» - цей проект передбачав розробку спільної стратегії туризму в Булонь-сюр-Мер і округу Shepway - прибережних районах і поліпшенню можливостей прийому відвідувачів.

7) Via Julia Augusta Via Julia Augusta, історична римська дорога, що сполучає австрійську область Karten та італійський регіон Fruili Venezia, лягла в основу цього проекту, який спрямований на розробку спільних маркетингових стратегій і просування культурних ресурсів та художньої майстерності транскордонного регіону. Також була розроблена спільна торгова марка.

8) Egnatia - проект містить детальну інформацію про діяльність, пов'язану з туризмом по обидві сторони грецького / албанської кордону. Метою було максимально використовувати нові технології для розвитку туризму.

9) «Border Fortifications - Cross-border meeting points» - цей проект очолює Фонд історичної спадщини Кастилії і Леону в Іспанії з партнерами в усьому регіоні та в центральному регіоні Португалії. Основна діяльність в рамках проекту спрямована на: створення інформаційного центру з "Шляхів фортифікації", публікації інформаційного матеріалу з даних питань, розробка і публікація спільного логотипу для використання його вздовж маршруту та в публікаціях.

10) Поліпшення кінно-спортивних комплексів

Та інші програми спрямовані на розробку та розвиток транскордонного туристичного продукту, з метою спільних маркетингових досліджень, Програми співпраці між туристичними операторами, Програми розвитку туристичної інфраструктури, програми спрямовані на спільні дослідження окремих туристичних регіонів та ін..