Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tz_3.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.07.2019
Размер:
181.25 Кб
Скачать
    1. Підсумкова таблиця 1 з висновками

Таблиця 1

Р1 , Р/год.

Дози радіації

Допустима тривалість роботи, tр, год

Втрати,%

Дпр, Р.

Дточ, Р.

β, %

176,7

175,37

102,7

70

1,7

156,7

15

Висновки:

  1. Доза радіації, яку отримає бригада під час ліквідації аварії становить 102,7 Р, що набагато перевищує установлену дозу 15 Р і потребує перегляду запропонованого режиму роботи.

  2. В заданих умовах аварійна бригада може працювати не більше 1,7 год, при цьому вона отримає дозу радіації не більше 15 Р. А заданий час 2,5 год, група не зможе працювати заданий час,оскільки отримає надмірну дозу радіації.

  3. Виконання аварійних робіт в наведених умовах приведе до можливих втрат, які не перевищать 5% від складу бригади. Наявність можливих втрат для даної аварійної ситуації є неприпустимою. Треба скоротити тривалість аварійних робіт або почати їх пізніше.

Висновок

Таким чином, оцінка радіаційної безпеки є дуже важливим елементом порятунку людей та запобігання значних ушкоджень їхньому здоров’ю та втрати життя.

Визначаючи дозу радіації, ми встановлюємо чи дорівнює вона установленій дозі радіації. Якщо перевищення значну згідно до цього вже пропонуються заходи перегляду режиму роботи, щоб зменшити людські втрати.

Також ми маємо можливість встановити час, який група без шкоди здоров’ю може працювати на зараженій території.

І наприкінці ми підраховуємо кількість втрат від складу бригади. У цьому випадку ми повинні прагнути до нуля.

Без оцінки радіаційної обстановки ми не зможемо вирішити велику кількість завдань і запропонувати ефективну стратегію діяльності бригади ( з найменшими втратами і найбільшим ефектом).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]