Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
274359.rtf
Скачиваний:
10
Добавлен:
14.07.2019
Размер:
11.04 Mб
Скачать

3.3 Організація туристичного походу

Під час екскурсійного туру надається можливість здійснення туристичного походу. Пропонується наступна легенда. Ще зовсім недавно, коли ми всі, змученими трудовими будні, чесні й дружні громадяни своєї великої країни, збиралися відпочити, то питання, як це зробити в нас не виникало! Згуртованим і дружним колективом ми збиралися і їхали подалі від шуму Мегаполіса, глибше в ліс, на не ким не звідане місце! І так ми, що зібрали намети й закинули на плечі рюкзаки із усякою провізією, висуваємося! Тут, у лісовому просторі нам ніхто не перешкодить, насолодитися всією принадністю природи, а якщо неподалік виявиться ще і яка-небудь водойма, то про змагання із запливів можна було й не згадувати! А де вода там і екстрим! Немає ні чого екстримальніше чим сплав по гірській ріці.

Механізм заходу. Біля готелю всі учасники походу садяться в автобус. Як тільки весь колектив зібрався, висуваємося до місця проведення заходу. Місце призначення 35 км від Івано-Франківська. По прибуттю до місця призначення виходимо з автобуса й підготовляємося до сплаву (захисні жилети, інструктаж). Після того, як усі готові, починаємо сплавлятися по ріці. Орієнтовний маршрут сплаву становить порядку 12-15 км! Можливий перекус під час сплаву. По прибуттю на галявину розташовуємося, відпочиваємо.

Після невеликого відпочинку обід.

По закінченні обіду за бажанням гри (футбол, волейбол, теніс, купання), звучить весела музика (Dj).По настанню вечора всім учасникам сплаву видаються дипломи (за бажанням феєрверк) усіх запрошують на вечерю. Після вечері вільний час (пісні під гітару, дискотека).

По закінченні свята частина співробітників їде додому, а частина залишається на ніч. Наступного дня після сніданку збір і відправлення автобусом у Івано-Франківськ.

Розглянувши загальні вимоги до учасників гірських походів перейдемо до складання анімаційної програми для здійснення гірського походу.

1. Основні показники:

  • Вид маршруту: Скелелазання та спуск зі скель на мотузках.

  • Тривалість маршруту: від 1 доби

  • Кількість туристів у групі: Від 5 осіб.

  • Період роботи маршруту: з травня до жовтня.

  • Графіки заїздів: щодня.

2. У вартість путівки входить:

  • зустріч групи;

  • супровід кваліфікованих інструкторів;

  • забезпечення спорядженням для скелелазання.

3. Необхідне особисте спорядження

  • зручне взуття (туристські черевики);

  • спортивний костюм, светр;

  • тепла білизна;

  • посуд для харчування,

  • засоби особистої гігієни,

  • плащі-дощовики.

4. За додаткову плату надаються такі послуги:

  • намети на 2 – 4 особи,

  • спальні мішки, коврики.

Разом з туристичним походом пропонується організація та проведення «Дня здоров'я» - велике спортивне свято для дружної компанії. Всім відомо, що спорт поєднує, як ніякий інший захід всіх учасників команди.

Командам необхідно виставляти своїх представників на різні конкурси. Тому що всі конкурси відомі заздалегідь, те учасники можуть брати участь у будь-якому випробуванні, що сподобався їм, залежно від ступеня фізичної підготовленості. Кожний учасник або група будуть приносити команді певна кількість балів, які будуть вноситися в загальну скарбничку команди. Одна з найбільш бюджетних програм, для співробітників всіх віків і їхніх дітей.

Наявні спортивні завдання:

- турнір по пейнтболу

- водна регата

- турнір по пляжному волейболі

- турнір по стрілянині з лука

- турнір по стрілянині з духової рушниці

- турнір по стрілянині зі спортивної рогатки

- турнір по грі в городки

- турнір по настільному тенісі

- турнір по грі в бадмінтон

- турнір по грі в петанк

- анімаційна програма.

Під час проведення туристичних походів пропонується також ситуаційна гра «Переправа». http://www.sharmol.ru/content/Image/scenary_dlya_otkritih_ploshadok/800_01.jpgПрограма призначена для сильних духом і тілом людей, готових випробувати себе в екстремальних умовах і відчути дух пригод і азарту. На один день Ви станете учасником небувалих подій і повністю зануритеся в реалії Другої Світової Війни й візьмете безпосередню участь у побудові переправи для висадження наших військ на ворожу територію.

Легенда. Всі учасники гри стають членами окремого моторизованого розвідувального полку, керує, яким усім відомий Василь Теркін. Вам має бути прорватися у ворожий тил і зібрати необхідні матеріали й інструменти для побудови переправ. Плюс д всьому цього Вам необхідно зібрати кілька цифр секретного коду для активації вибухового механізму, що спрацює після переправи військ на інший берег.

Механізм проведення заходу: Всі учасники діляться на 4 загони по 5-6 чоловік. До кожної загону прикріплюється один сержант (вони ж аніматори), що буде допомагати, учасникам освоїтися в суворих умовах проходження програми. На площадці розвідників зустрічає ведучий, він розповідає загонам про ті складності, з якими їм має бути зштовхнутися в ході виконання завдання. Ці загони й відправляться в ліс для проходження маршруту по крапках і збору необхідного інвентарю для будівлі переправи. Переміщення від крапки до крапки буде відбуватися за допомогою компасів і карт (GPS навігаторами)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]