Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИМОГИ ДО КУРСОВОЇ РОБОТИ.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.07.2019
Размер:
30.03 Кб
Скачать

Висновки

В закінченні необхідно підвести підсумки курсової ро­боти і сформулювати основні висновки. Потрібно вказати, чи досягнута мета роботи, які проблеми, поставлені авто­ром, удалося вирішити.

Висновки мають бути невеликими за обсягом (1-2 стор.). Вони повинні бути гранично лаконічними, містити суть досягнутого в роботі на теоретичному рівні. Не по­трібно в закінченні згадувати другорядні факти, конкретні деталі, цифри і т. ін., потрібне лише коротке узагальнення висновків курсової роботи.

Корисно вказати подальші перспективи розглянутої теми, підкреслити, які проблеми потребують подальшого вивчення і чому.

Список використаної літератури

Особливої уваги потребує оформлення списку викори­станої літератури. У список потрібно вносити ті видання, які використовуються, цитуються або згадуються в курсо­вій роботі. Список розташовується після висновків, використана література розміщується за абеткою (по алфавіту) і нумерується. Кожна книга (стаття) повинна бути відпові­дним чином описана.

До числа обов'язкових елементів бібліографічного опису входять: прізвище й ініціали автора; назва книги (статті); місце видання; видавництво; рік видання; обсяг (кількість сторінок) видання.

При бібліографічному описі застосовуються наступні розділові знаки:

  • двокрапка (:) - ставиться перед кожним окремим зведенням, що відноситься до назви видання;

  • одна коса риска (/) - відокремлює відомості, що не відносяться до заголовка;

  • дві косі риси (//) - ставляться після опису складової частини видання і перед описом видання;

  • крапка і тире (.-) - ставляться перед кожною примі­ткою аналітичного опису.

(Наприклад: Логіка наукового дослідження /Під ред./ П. В. Кокіна і М. В. Поповича. - М: Наука, 1984. - 181 с.)

Для міст прийняті спеціальні скорочення:

М. - Москва;

СПб. - Санкт-Петербург;

Мн. - Мінськ;

К. - Київ.

Оформлення роботи

Робота виконується на машинці або за допомогою комп'ютера на одній стороні аркуша білого паперу форма­ту А 4 через 1,5 інтервалу, 28 - 32 рядки на сторінці. У ко­жному рядку повинно бути не більше 60-65 знаків з ураху­ванням пропусків між словами. Мінімальна висота шриф­ту 1,8 мм (наприклад, текст в редакторі «Word» - «Агіаl-12» або «Times New Roman-14»). У тексті інтервал між словами всюди рівний одному пропуску. Допускається написання роботи від руки чітким почерком.

Розміри полів на сторінці: ліве - 30 мм, праве -10 мм, верхнє - 20 мм, нижнє - 20 мм.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності до­пускається виправляти стиранням або зафарбуванням бі­лою фарбою і нанесенням на тому ж місці виправленого зображення машинописним способом чи від руки чорним чорнилом або чорною тушшю.

Нумерація сторінок проводиться зверху справа послі­довно, починаючи з 3-ї сторінки (Вступ), тобто після титу­льного листа і змісту роботи. Номери сторінок ставляться на відстані 1 см від верхнього краю основного тексту або заголовка.

Заголовок набирається напівжирним шрифтом і вирів­нюється по центру. Крапка в кінці заголовка не ставиться. Заголовок, що складається з двох і більш рядків, друкуєть­ся через один інтервал і не повинен мати перенесень, тоб­то слово в кінці рядка обов'язково повинно бути повним.

Найменування структурних елементів курсової робо­ти: «Зміст», «Висновки», «Список літератури», «Додатки» служать заголовками структурних елементів, які слід роз­ташовувати у середині рядка без крапки в кінці і друкува­ти прописними буквами урозрядку, не підкреслюючи і не нумеруючи.

Робота починається з титульного аркуша. Він повинен містити: назву університету, факультету, кафедри, форму­лювання теми, вчений ступінь, звання, прізвище й ініціали наукового керівника, прізвище й ініціали студента, номер учбової групи. Внизу титульного аркуша потрібно відзна­чити назву міста і рік написання роботи.

Титульний аркуш роботи вважається першим аркушем роботи. Номер на ньому не ставиться. Всі подальші сторі­нки нумеруються.

Наступним після титульного аркуша є аркуш, на якому розташовано зміст (план роботи). Навпроти кожної струк­турної частини плану (вступ, розділи, параграфи, виснов­ки, список літератури) указується відповідна сторінка в тексті. Важливим елементом роботи є посилання. Будь-яка цитата, точна чи ні, повинна бути оформлена з посиланням на джерело. Точною іменується цитата, текст якої без змін береться з використовуваної роботи. У такому разі необ­хідно брати цитату в лапки. У інших випадках лапки не використовуються, в квадратних дужках ставиться поряд­ковий номер літературного джерела і номер сторінки, зві­дки береться цитата.

Необхідна кількість посилань та їх правильне оформ­лення є важливим критерієм добросовісного підходу сту­дента до вибраної теми і впливають на позитивну оцінку курсової роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]