Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_3-4.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.07.2019
Размер:
208.59 Кб
Скачать

Зовнішній вигляд елементу управління

Для завдання стилю обрамлення елементу управління використовується властивість Borderstyle, яка може приймати одне з наступних значень: Fixed3d (Об'ємна рамка), FixedSingie (Одновимірна рамка) і None (Без рамки). За замовчуванням елемент управління має тривимірну рамку.

Кнопки елементу управління NumericUpDown можуть розташовуватися справа і зліва від текстового поля. Для зміни розташування кнопок призначена властивість UpDownAlign, що приймає значення Left (Зліва) і Right (Справа).

Вирівняти текст в текстовому полі елементу управління NumericUpDown можна по правому краю, лівому краю або по центру за допомогою відповідних значень Right, Left або Center властивості TextAlign.

Елемент управління DomainUpDown

Елемент управління DomainUpDown призначений для введення користувачем текстової інформації і є текстовим полем із двома кнопками з направленими в протилежні сторони стрілками (Кожне натиснення кнопки з направленою вгору або вниз стрілкою дозволяє переміщатися за списком заданих текстових значень.

Значення списку

Формування списку під час проектування здійснюється вручну за допомогою властивості Items. Для додавання і видалень елементів списку програмним способом призначені методи колекції Items елементу управління DomainUpDown (Add, Clear, Insert, Remove, RemoveAt). Дана колекція також використовується для звернення до елементів списку, а за допомогою властивості Count дозволяє визначити їх загальну кількість.

Елементи списку можна упорядкувати за абеткою. Для цього необхідно привласнити значення True властивості Sorted.

Для визначення вибраного значення списку служать властивості SelectedItem і Text. З їх допомогою можна задати значення (що необов'язково є елементом списку), яке указується в текстовому полі при запуску додатку.

Для того, щоб можна було циклічно переміщуватися за списком, тобто досягши кінця (початку) списку продовжувати його перегляд з першого (останнього) елементу, необхідно задати значення True для властивості Wrap елементу управління DomainUpDown.

Значення True властивості ReadOnly елементу управління DomainUpDown забороняє користувачеві вводити текст в поле і дозволяє змінювати значення списку лише за допомогою кнопок елементу управління DomainUpDown або клавіш < > і < >. Якщо потрібно заборонити використання клавіш-стрілок, потрібно властивості InterceptArrowKeys присвоїти значення False.

Метод UpdateEditText – добавляє об’єкт із поля вводу в колекцію лічильника.

Зовнішній вигляд елементу управління

Для задання стилю обрамлення елементу управління використовується властивість BorderStyle, яка може приймати одне з наступних значень: Fixed3d (Об'ємна рамка), FixedSingie (Одновимірна рамка) і None (Без рамки). За замовчуванням елемент управління має тривимірну рамку.

Кнопки елементу управління DomainUpDown можуть розташовуватися справа і зліва від текстового поля. Для зміни розташування кнопок призначена властивість UpDowmAlign, що приймає значення Left і Right.

Вирівняти текст в полі елементу управління DomainUpDown можна за допомогою властивості TextAlign, що приймає значення Right, Left і Center.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]