Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Питання з Юридичної деантології до заліку (відп....doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
07.07.2019
Размер:
167.42 Кб
Скачать
      1. Поняття психологічних чинників у діяльності юриста.

Поділяються на групи: активні (динамічні) психологічні властивості: мета, потреба, інтерес, мотив; стабільні: установка, впевненість, навички, звички.

      1. Психологічні проблеми професійного спілкування юристів з громадянами.

Психічні прийоми професійного спілкування визнанні методикою контактної взаємодії, яка дозволяє юристу запобігати конфліктів при спілкуванні з громадянами. 6 стадій: набування згоди, пошук загальних інтересів, поняття принципу і якостей, які пропонуються до спілкування, індивідуальний вплив і адаптація до партнера, розробка загальних правил та взаємодії. При колективній діяльності можуть виникнути конфлікти: психічної сумісності, поганий психічний клімат у колективі. Види психічної сумісності: психофізіологічна, соц.-психологічна.

      1. Конфлікти в юридичній діяльності і способи їх вирішення.

Конфлікт – це один із видів соц. групи, при якому дії однієї сторони зіткнувшись з протидіями іншої перешкоджають реалізації її цілей і супроводжується взаємним негативним емоціями і почуттями.

Способи вирішення конфліктів: конституційне, парламентське, прямі переговори, звернення до консультантів, вирішення певних кримінальних, цивільних справ.