Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мікроекономіка контрольна робота.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
308.22 Кб
Скачать

33

Міністерство освіти І НАУКИ України

київський національний економічний університет

ім. В.Гетьмана

криворізький економічний інститут

Методичні вказівки

щодо виконання контрольної роботи з дисципліни

"МІКРОЕКОНОМІКА"

для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання

Затверджено:

на засіданні кафедри економіки

підприємств від "__"_____2006 р.

протокол №_____

Кривий Ріг

2006 рік

Методичні вказівки щодо виконання контрольної роботи з дисципліни "Мікроекономіка" для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання / Укл. І.А.Пан, О.М.Проволоцька, Л.В. Качагіна – Кривий Ріг: КЕІ КНЕУ.– 2006. - 33 с.

Укладачі: Пан Іван Афанасійович, к.е.н., доцент,

Проволоцька Олена Миколаївна, к.е.н., доцент

Качагіна Людмила Всеволодівна, ст. викладач

Рецензент: С.В. Волошина, к.е.н., доцент, зав. кафедри економіки підприємств

Відповідальний за випуск: С.В. Волошина, к.е.н., доцент, зав. кафедри економіки підприємств

ЗМІСТ стор.

1. Загальні вимоги до контрольної роботи.................................................... ....4

2. Основні позначення..........................................................................................6

3. Варіанти контрольної роботи..........................................................................8

4. Критерії оцінювання контрольної роботи....................................................31

5. Рекомендована література..............................................................................32

  1. Загальні вимоги до контрольної роботи

Відповідно до навчального плану студенти заочної форми всіх спеціальностей на другому курсі при вивченні дисципліни “Мікроекономіка” виконують контрольну роботу, варіанти якої наведені в даних методичних вказівках.

Метою виконання контрольної роботи є розширення і поглиблення знань про механізм прийняття рішень економічними суб‘єктами відносно економічних благ (що, як і для кого виробляти); підвищення рівня загальноекономічної підготовки спеціалістів, формування навичок науково-аналітичного опрацювання проблем.

Завдання для виконання контрольної роботи видаються у 3 семестрі, в період читання лекцій з курсу, а захист відбувається у наступному 4 семестрі до початку екзаменаційної сесії.

Контрольна робота кожним студентом виконується за індивідуальним варіантом, номер якого збігається з порядковим номером прізвища студента в журналі академічної групи.

Зміст контрольної роботи складається з наступних завдань: перше та друге – теоретичні питання, третє – тестове завдання, четверте та п‘яте – завдання розрахункового характеру (розв’язання задач з окремих тем курсу).

При розкритті теоретичних завдань обов’язково потрібно відобразити основні теоретичні положення питань, що розглядаються, навести і пояснити методологію проведення певних розрахунків, провести необхідне порівняння різних точок зору тощо. Бажано проілюструвати питання, що розглядаються, табличними, графічними, конкретними практичними матеріалами, доповнюючи їх необхідними роз’ясненнями; назвати проблеми, що мають місце на практиці, та способи їх подолання. При використанні в роботі цифрових даних або інших джерел слід навести точне посилання на номер джерела у поданому в кінці роботи списку літератури із зазначенням конкретних сторінок.

Виконання тестового завдання передбачає вибір і обґрунтування єдино правильної відповіді із наведених можливих варіантів. Обґрунтування повинне спиратися на використання основного методичного інструментарію мікроекономічної науки (моделювання, аналіз тощо).

Виконання четвертого та п‘ятого завдань потребує знання методології проведення відповідних розрахунків. Спочатку необхідно надати методику розрахунків, з поясненням всіх позначень у формулах, що наводяться, показати алгоритм розв’язання, а потім безпосередньо виконати розрахунки. У відповіді до задачі слід чітко сформулювати кінцевий результат та пояснити його економічне значення.

Обсяг контрольної роботи повинен становити 20 – 24 сторінки звичайного учнівського зошиту в клітину. Кожне питання необхідно озаглавити, сторінки пронумерувати. Робота повинна бути охайно оформлена, грамотно написана від руки чітким почерком з використанням чорнил (пасти) тільки темного кольору. У чистовому вигляді не дозволяється робити виправлення, закреслення, вставки, а також скорочувати слова, окрім загальноприйнятих.

Матеріали виконаної контрольної роботи слід розташовувати в наступній послідовності:

  • номер варіанту контрольної роботи;

  • теоретична частина (назва теоретичних питань та їх розкриття);

  • тестове завдання (зміст завдання, варіант відповіді з обґрунтуванням);

  • практична частина (вихідні дані, розрахунки з поясненням методології, загальні висновки);

  • список використаної літератури.

У кінці контрольної роботи, після наведення переліку особисто використаних студентом літературних джерел, ставиться дата закінчення її написання та власний підпис.

Повністю підготовлена контрольна робота за 2 тижні до початку екзаменаційної сесії надсилається студентом до деканату відповідного заочного факультету. У разі невірного виконання робота повертається студентові на доопрацювання, після чого повторно оцінюється викладачем.

Контрольна робота, за умови вірного виконання, допускається до захисту, в результаті чого студент отримує певну суму балів (до 30), яка є складовою оцінки за поточну успішність, що враховується під час визначення загальної підсумкової оцінки з курсу „Мікроекономіка”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]