Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Глосарий.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
205.82 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

“КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА”

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

Кафедра банківської справи

ГЛОСАРІЙ ЕКОНОМІЧНИХ ТЕРМІНІВ

З дисципліни „Інвестиційне кредитування” (для студентів спеціальності 6.050100 „Банківська справа”)

Затверджено

на засідання кафедри

банківської справи.

Протокол №2

від 23.09.2008 р.

Кривий Ріг КЕІ

2008

Глосарій економічних термінів з дисципліни „Інвестиційне кредитування” (для студентів спеціальності 6.050100 “Банківська справа”) / Укл. доц. Гузенко О.П. – Кривий Ріг: КЕІ КНЕУ, 2008. – 21 с.

Укладач: О.П. Гузенко, доцент кафедри банківської справи.

Рецензент: Є.В. Афанасьєв, д. е. н., професор кафедри менеджменту.

Відповідальний

за випуск: В.С. Котковський, завідувач кафедри банківської справи, к. е. н., доцент

Глосарій економічних термінів та понять складено у відповідності з „Освітньо-професійною програмою підготовки бакалавра за спеціальностями напряму 0501 – „Економіка і підприємництво” / Кол. авт. під ред. А.Ф. Павленко. –К.: КНЕУ імені Вадима Гетьмана, 2006. – 128 с.

ЗМІСТ

стор.

Вступ……………………………………………………………………………

4

1. Розподіл основних економічних термінів з дисципліни „Інвестиційне кредитування” у відповідності з алфавітом..….………………………….

5

2. Глосарій (тлумачний словник основних термінів і понять)……………...

6

3. Рекомендована література………………………………………………….

20

3.1. Основна література…………………………………………………….

20

3.2. Додаткова література………………………………………………….

20

ВСТУП

Становлення та функціонування ринкової економіки на національних теренах, особливо останнім часом свідчить про те, що теоретичною та методологічною базою її формування має стати чітке усвідомлення необхідності врахування соціально-економічних перетворень у процесі розробки інвестиційних програм. Не менш важливо усвідомити й те, що проблему можна вирішити, при умові дієвої системи інвестиційного кредитування, яка впроваджується фахівцями відповідної кваліфікації.

Метою дисципліни „Інвестиційне кредитування”, у відповідності з Освітньо-професійною програмою підготовки бакалавра за спеціальностями напрямку 0501 „Економіка і підприємництво” (наказ Міністерства освіти і науки України від 07.06.06 №444), є оволодіння базовими знаннями з теорії та практики кредитування інвестиційних проектів підприємств.

З метою поглиблення знань студентів, які вивчають проблеми впровадження різних форм інвестиційного кредитування (банківського, державного, іноземного, іпотечного та лізингу), досліджують практичні аспекти аналізу доцільності кредитування інвестиційних проектів за умов невизначеності із визначення головних елементів організації процесу кредитування, пропонується глосарій. Глосарій включає ключові терміни та поняття процесу інвестиційне кредитування, надає можливість розкрити більш змістовно понятійний апарат, який дозволяє впливати на різні рішення в системі кредитування інвестиційних проектів.

Інвестиційне кредитування – це кредитний процес, що включає сукупність механізмів реалізації кредитних відносин в інвестиційній сфері, тобто це кредитування прямих інвестиційних заходів або реальних інвестицій (вкладень в основний капітал і на приріст матеріально-виробничих запасів.)

Понятійний апарат процесу інвестиційне кредитування включає специфічні категорії, розуміння яких фахівцем банківської справи сприяє більш поглибленому тлумаченню явищ, що відбуваються в період банківського інвестиційного кредитування та в період здійснення банківської експертизи і оцінки доцільності та ефективності кредитування інвестиційних проектів.

Головною метою даної розробки виступає допомога студентам в опанування понятійного апарату з дисципліни „Інвестиційне кредитування”.

Глосарій підготовлено у відповідності з програмою дисципліни „Інвестиційне кредитування”. Понятійний апарат глосарію систематизовано з позиції:

  1. Категорії інвестиційного кредитування (основні).

  2. Категорії інвестиційного кредитування (додаткові).

Глосарій з дисципліни „Інвестиційне кредитування” охоплює 193 категорії серед яких 143 категорії є основного призначення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]