Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4-ая часть ВЭД.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
80.16 Кб
Скачать

4. Регулювання репатріації прибутку іноземного інвестора включає:

- вимогу обов’язкового створення резервного фонду, який зберігається у банках приймаючої країни;

- фіксацію розміру капіталу, який вивозиться (залежно від розміру інвестицій) та  прибутку , що отримується (і регулюється як загальними правилами валютного  регулювання  та угодами про валютне співробітництво, так і спеціальними правилами).

- Крім того, можливий режим вільного руху капіталу.

5. В якому із випадків йдеться про портфельні інвестиції?

Портфельні інвестиції - це портфельне інвестування капіталу в проекти, пов'язані, наприклад, з формуванням портфеля та придбанням цінних паперів й інших активів.

6. Яким є термін дії концесійних договорів за участю іноземних інвесторів?

Термін дії концесійного договору визначається залежно від характеру та умов концесії, але не може бути більш як 99 років.

7. Яка з перерахованих форм є найбільш поширеною для здійснення іноземних інвестицій на території України? (Найбільш поширеними формами міжнародних інвестиційних компаній є ...)

а) регіональні фонди; б) інвестиційні фонди; в) транснаціональні корпорації; г) міжнародні банки; д) інше.

 Найбільш   поширеними  організаційно-правовими  формами   підприємницької діяльності  для   іноземних  інвесторів є:

= Приватне підприємство, що повністю належить інвестору,

= Представництво, дочірнє підприємство або філія  іноземної  компанії в  Україні ,

= Договір про спільну діяльність (залучення українським підприємством  іноземного  капіталу  для  виконання окремих проектів),

= Викуп  іноземним  інвестором пакету акцій відкритого акціонерного товариства,

= Товариство з обмеженою відповідальністю з частковою участю у статутному фонді товариства.

8. Чи має представництво іноземного суб'єкта господар­ської діяльності здійснювати комерційну діяльність на території України? так

Представництво   іноземного   суб’єкта   господарської   діяльності  може здійснювати  функції, пов’язані з виконанням представницьких послуг, лише в інтересах  іноземного   суб’єкта   господарської   діяльності 

9. Яке з наведених положень є правильним у ситуації, коли сума податку, сплаченого за кордоном, є меншою за визначений граничний розмір заліку?

Граничний розмір податку з продажу імпортних товарів не повинен перевищувати 3 відсотків виручки, одержаної від реалізації цих товарів.

10. Які правові форми застосовуються до діяльності іно­земних інвесторів у випадках суперечності внутрішнього законо­давства із міжнародним?

- колізійна норма (форма  акту, що має вищу юридичну силу, адже результатом такого самообмеження є допущення чинності   іноземного   права, що виражає волю іноземного  суверена,  у  вітчизняному правовому господарстві)

11. Чи нараховуються відсотки на компенсацію іноземному інвестору? Так (З моменту виникнення права  на   компенсацію  і до моменту її виплати  на  суму  компенсації   нараховуються   відсотки  згідно з середньою ставкою  відсотка , за яким лондонські банки надають позики першокласним банкам  на  ринку євровалют (ЛІБОР)).

12. Чи може встановлюватися пільговий режим інвести­ційної діяльності для окремих підприємств? Так

Для окремих суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють  інвестиційні проекти із …пріоритетних галузей економіки, соціальної сфери і територій, може встановлюватися  пільговий режим інвестиційної та іншої господарської діяльності.

13. Підприємство набирає статусу підприємства з іно­земним капіталом із моменту: з дня зарахування іноземної інвестиції на його баланс