Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prav_reg_f_rynku.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
403.97 Кб
Скачать

Тема 9. Тенденції розвитку законодавства України про цінні папери та фондовий ринок

1. Законодавство України про цінні папери та фондовий ринок, етапи його формування та сучасний стан.

2. Недоліки чинного законодавства України про цінні папери та фондовий ринок.

3. Перспективи адаптації законодавства України про цінні папери до законодавства ЄС.

Організація самостійної роботи студентів

Самостійна робота студента (СРС) — це форма організації навчального процесу, яка передбачає виконання студентом запланованих завдань під методичним керівництвом викладача, але без його безпосередньої участі.

СРС є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи.

Поточне оцінювання самостійної роботи студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» здійснюється за такими об’єк­тами поточного контролю:

а) перевірка теоретичних знань;

б) перевірка виконання індивідуальних практичних завдань.

З дисципліни «Правове регулювання фондового ринку» для СРС навчальним планом передбачено навчальний час, який становить 120 академічних годин для денної форми навчання (120 — для вечірньої, 120 — для заочної).

Основою організації СРС є Карта самостійної роботи студен­та (Карта СРС). Вона відображає перелік конкретних форм самостійної роботи, які необхідно виконати студенту відповідно до робочої навчальної програми дисципліни, планові терміни її виконання та кількість балів, які можна отримати за виконання цих робіт.

Всі завдання СРС поділяються на обов’язкові та вибіркові. До обов’язкових належать завдання, які всі студенти повинні виконати обов’язково під час вивчення даної дисципліни. До вибіркових належать альтернативні завдання, серед яких кожен студент може вибрати завдання на власний розсуд з тим, щоб набрати необхідну кількість балів.

Студенти, які розпочинають вивчення дисципліни, на перших заняттях повинні бути поінформовані викладачем щодо організації самостійної роботи з даного курсу, а також отримати докладну інформацію про розміщені на сайті університету «Методичні матеріали щодо змісту та організації самостійної роботи студентів, поточного і підсумкового контролю їх знань», в яких міститься Карта самостійної роботи студентів.

Оцінки (бали), одержані студентами за виконання різних видів самостійної роботи, проставляються викладачем у Журналі обліку поточної успішності студентів. Підсумкова кількість балів, набрана студентами за виконання завдань із самостійної роботи, є однією зі складових поточної успішності студентів з дисципліни і при виставленні загальної кількості балів за поточну успішність додається до балів, одержаних за виконання інших видів поточної навчальної роботи. Консультації студентів з питань виконання завдань СРС, а також підбиття підсумків щодо виконаних видів робіт здійснюються під час планових занять з індивідуально-консультативної роботи протягом семестру.

Самостійна робота студентів за навчальною дисципліною «Правове регулювання фондового ринку» може здійснюватися у таких формах:

  • опрацювання прослуханого лекційного матеріалу;

  • вивчення окремих тем (питань), що винесені на самостійне опрацювання;

  • підготовка звітів за відповідними темами;

  • опрацювання нормативно-правових актів з метою вивчення їх змісту, виявлення прогалин та суперечностей у чинному законодавстві та обґрунтування пропозицій щодо їх усунення;

  • ознайомлення з матеріалами правозастосовчої практики; підготовка до контрольних робіт та інших форм поточного контролю;

  • вирішення практичних завдань (в тому числі їх письмове оформлення);

  • складання і оформлення ділової та юридичної документації; виконання індивідуальних завдань (написання реферату за заданою тематикою, підготовка критичного есе на статті вітчизняних та зарубіжних авторів, пошук (підбір) та огляд літературних джерел за запропонованою проблематикою, аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій, присвячених дослідженню актуальних питань у сфері правового регулювання фондового ринку, підготовка до олімпіад, а також власних досліджень для участі у наукових студентських конференціях тощо).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]