Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prav_reg_f_rynku.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
403.97 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань студентів на письмовому іспиті

До складу кожного білета входить 6 завдань, які мають узагальнений комплексний характер. Відповідь на кожне з 6 питань білета оцінюється окремо з диференціацією в 10, 5, 0 балів.

Відповідь на кожне з 6 питань оцінюється так:

10 балів — якщо відповідь студента: містить повний, розгорнутий, правильний та обґрунтований виклад матеріалу; виявляє при цьому його високі знання усієї програми навчальної дисципліни, вміння студента користуватися різноманітними методами наукового аналізу суспільних і правових явищ, виявляти їх харак­терні риси та особливості; відображає чітке знання відповідних категорій, їх змісту, розуміння їх взаємозв’язку і взаємодії, правильне формулювання відповідних тлумачень; свідчить про знання назв і змісту передбачених програмою нормативно-правових актів (для найважливіших необхідно знати рік їх прий­няття); містить змістовний аналіз матеріалу, порівняння різних поглядів на дану проблему, самостійні висновки студента, формулювання та аргументацію його точки зору; містить, поряд із теоретичним матеріалом, фактичні дані (статистичні, результати судової практики і т. ін.), їх оцінку та порівняння; логічно і граматично правильно викладена.

5 балів — якщо студент дав відповідь на поставлене запитання, однак вона має хоча б один з таких недоліків: є неповною, не містить усіх необхідних відомостей про предмет запитання; є не зовсім правильною — наявні недоліки у розкритті змісту понять, категорій, закономірностей, назв та змісту нормативно-правових актів, нечіткі характеристики відповідних явищ; не є аргументованою: не містить посилань на нормативно-правові акти (у разі необхідності), інші джерела, аналізу відповідних наукових теорій, концепцій і т. ін.; недостатньо використано дані юридичної практики, інший фактичний і статистичний матеріал; свідчить про наявність прогалин у знаннях студента; викладена з порушенням логіки подання матеріалу; містить багато граматичних, грубих стилістичних помилок та виправлень.

0 балів — якщо студент не відповів на поставлене питання або відповідь є неправильною, не розкриває сутності питання, або допущені грубі змістові помилки, які свідчать про відсутність знань у студента чи про їх безсистемність та поверховість, невміння сформулювати думку та викласти її, незнання основних положень навчальної дисципліни.

Результат письмового іспиту складається із суми балів, одержаних за всі 6 питань.

ЗРАЗОК ЕКЗАМЕНАЦІЙНОГО БІЛЕТА

Державний вищий навчальний заклад

«Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»

Спеціальність Правознавство

Навчальний предмет Правове регулювання фондового ринку

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № А

  1. Поняття та ознаки цінних паперів.

  2. Правова характеристика простих акцій.

  3. Основні принципи побудови та функціонування фондового ринку.

  4. Правовий статус фондових бірж.

  5. Структура ДКЦПФР.

  6. Перспективи вдосконалення законодавства України про цінні папери та фондовий ринок.

Затверджено на засіданні кафедри правового регулювання економіки. Протокол №___ від __________200__ р.

Екзаменатор

Зав. кафедри

1 Для студентів вечірньої форми навчання робочою навчальною програмою дисципліни передбачено проведення двох контрольних робіт, для студентів заочної форми навчання — однієї.

1 Згідно із робочою програмою навчальної дисципліни виконання обов’язкових індивідуальних завдань передбачено для студентів вечірньої форми навчання.

2 Для студентів заочної форми навчання передбачено виконання лише вибіркових індивідуальних завдань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]