Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mitchel_vyrobnytstvo_novyn_hurtom.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
2.94 Mб
Скачать

Інші джерела

Основним джерелом інформації для новин є інформагентства. Вони так активно постачають інформацію, що часто буває складно помітити те, що відбувається поза ними. Розсилки інформагентств, однак, мають обмеження. В їхніх послугах існують прогалини, які заповнюють інші джерела новинної інформації.

Аудіоджерела новин

Інформаційні розсилки не містять фактора, принципово важливого для радіоновин, — звуку. Вони можуть пояснити, що сказав президент, але не можуть дати слухачам можливості почути голос президента, котрий говорить ці слова. Зазвичай репортери записують такі промови на плівку для місцевих сюжетів (див.: Розділ 9. Аудіоматеріали). Інформаційні аудіосервіси постачають звук подій з усього світу.

Два головних інформаційних агентства також надають і головні інформаційні аудіопослуги. Ассошіейтед Пресс і United Press International за допомогою супутника пересилають записи голосів героїв сюжетів та репортерів тим клієнтам, які хочуть за це платити. Близько тисячі станцій користуються аудіопослугами АР, які так само, як і UPI, також надають клієнтам готові годинні національні та міжнародні новинні програми. Як Ассошіейтед Пресс, так і UPI пропонують також новини іспанською мовою.

Аудіорозсилки надаються клієнтам АР щогодини — через 10 хвилин після кожної години. Кожна порція містить від 4 до 40 різних репортажів. Розсилки повторюються. Крім того, станції можуть у будь-який час скачати розсилку із сайту АР, доступного для клієнтів. У середньому АР щодня розсилає 125 різних репортажів. I UPI, й АР, крім розсилок, розміщують ці репортажі на своїх сайтах:

АР Audio-Hourly Newsfeed

Cut 224 — Нью-Йорк — (Робін Валенський, кореспондент, з мером Нью-Йорка Майклом Блумберґом) — деякі коментарі дещо розгніваного конгресмена з Конектикуту щодо Нового року.

Cut 225 — (Робін Валенський, кореспондент) — «металошукачі» — репортаж Валенського про охоронців, які будуть надзвичайно пильними під час сьогоднішнього святкування Нового року на Таймс-сквер.

Cut 226 — Літак — Знайдене тіло — (Робін Валенський, кореспондент) — Мертве тіло було знайдено у механічному відділі літака компанії «British Airways», що приземлився у нью-йоркському аеропорту Джона Кеннеді.

Cut 216 — Гонконг — (Голоси людей, які ведуть відлік до півночі у Гонконгу, супроводжується вигуками і музикою) — для продюсерських потреб.

Cut 217 — Лас-Вегас — (інтерв’ю Джері Бассела, голови відділу національної безпеки у штаті Невада) — «наші мешканці» — Бассел стверджує, що Лас-Вегас може гарантувати безпеку людей (із ранкового шоу C-B-S).

Cut 218 — (інтерв’ю Джері Бассела, голови відділу національної безпеки у штаті Невада) — Бассел стверджує, що репортажі про терористичні напади у Лас-Вегасі не зашкодили роботі відомих міських готелів (із ранкового шоу C-B-S).

Cut 219 — (інтерв’ю Джері Бассела, голови відділу національної безпеки у штаті Невада) — Бассел розповідає, що Новий рік у Лас-Вегасі особливий (із ранкового шоу C-B-S).

Чотири головні радіомережі також надають аудіопослуги. Кілька разів на день вони пересилають записи репортерів чи героїв новин — матеріали, які не використовуються у їхніх інформаційних програмах, — місцевим станціям для використання у їхніх випусках новин. CBS називає їхні послуги «Newsfeed», a ABC — «News Call». Ці аудіоінформаційні послуги в основному охоплюють національні та міжнародні новини. Цією прогалиною вже встигли скористатися численні локальні станції. Наприклад, у штаті Нью-Йорк Finger «Lakes News Network» розміщує на своєму веб-сайті разом із місцевими новинами аудіофайли з деякими інтерв’ю. Чимало подібних послуг надається і в інших штатах. Станції, які отримують такі аудіорепортажі, можуть також використовувати їх у своїх текстах. Це потребує особливих навичок у написанні текстів для аудіо, які описані у Розділі 19 «Написання текстів для аудіоматеріалів».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]