Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАСОБИ ДІАГНОСТИКИ ЯКОСТІ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
56.36 Кб
Скачать

Не 1.4. Поняття і види наслідків у складах злочинів у сфері господарської діяльності.

І. Усне фронтальне опитування:

  1. Злочинний наслідок – як елемент складу злочину.

  2. Зміст, різновиди наслідків та обчислення їхніх розмірів.

  3. Загальна характеристика матеріальних критеріїв визначення (обчислення) розмірів наслідків у складах злочинів господарської діяльності.

  4. Типові форми, за допомогою яких у кримінальному законі відбувається відображення проявів результату (наслідку) вчиненого злочинного діяння (дій чи бездіяльності).

  5. Види підстав за якими розрізняються типові форми за допомогою яких у кримінальному законі відбувається відображення проявів результату (наслідку) вчиненого злочинного діяння (дій чи бездіяльності).

ІІ. ЗАДАЧІ:

1. Директор фірми взяв кредит в комерційному банку на умовах купівлі обладнання, але гроші, відповідно до заздалегідь обдуманого плану, пустив на погашення раніше взятих кредитів. Кредит він збирався повернути після продажу офісу, який не вдалося продати. Внаслідок цього банку заподіяні збитки на суму 10 тис. грн. Дайте кримінально-правову характеристику діям особи:

2. Громадянин Туркевич зареєстрував підприємство з обмеженою відповідальністю «Сокіл». Працівники підприємства займалися проведенням оперативно-розшукових заходів. Ця діяльність не була зазначена в статуті підприємства. Дайте кримінально-правову характеристику діям Туркевича:

3. Підприємці Колесник, Гмиря та Данилець домовилися про встановлення на ринку свого міста певної ціни на цукор, щоб інші підприємці з інших міст не змогли конкурувати з ними. Підприємець Лях, котрий приїхав з села, побачивши невигідність продажу свого цукру, вирішив «натиснути» на місцевих бізнесменів. Він прийшов до Колесника додому і, погрожуючи вбивством, попередив про заподіяння тяжкої шкоди не тільки йому, а й іншим підприємцям, якщо вони не змінять свого ставлення до ціни на цукор. Дайте кримінально-правову характеристику діям Ляха:

4. Слідчий прокуратури, у вільний від роботи час, займався укладанням угод купівлі-продажу квартир. Дайте кримінально-правову оцінку діям слідчого.

5. Робітник сільгосппідприємства Р. на базарі реалізував 5 т помідорів за більш високою, проти встановленої підприємством за товарними накладними, ціною. Різницю, що складала 200 грн, між передбаченою та фактичною виручкою він привласнив. Дайте оцінку діям P.

Не 2.1 Кримінально-правова кваліфікація злочинів у сфері кредитно - фінансової, банківської і бюджетної систем України.

І. ЗАДАЧІ:

  1. Гр. Довгань підробив цифровий номінал п’яти однодоларових купюр так, що вони стали мати вигляд 100-доларових і, познайомившись з гр. Тарасюком, запропонував йому придбати їх як справжні по 600 грн. за штуку Тарасюк, будучи введений в оману, придбав фальшиві купюри, але був затриманий під час розрахунку.

Варіант. Довгань розповів Тарасюку, що гроші підроблені і запропонував за відповідний відсоток їх розміняти. Тарасюк погодився.

Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.

  1. Іноземець Герман, повертаючись з туристичної подорожі Україною, намагався незаконно вивезти за кордон дві старовинні ікони на суму 16 тис. грн., поклавши їх у валізу з подвійним дном.

Варіант. Ікони виявилися підробленими.

Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.

  1. Машиніст Хрунов в подвійній підлозі тепловоза кілька разів провозив з-за кордону диски для лазерних систем зчитування із записами порнографічного характеру, які продавав потім своїм знайомим та передавав на реалізацію приватному підприємцю Лучківу. Всього Хруновим було ввезено в Україну дисків на суму 30 тис. грн., із них Лучків реалізував дисків на суму 22 тис. грн.

Варіант. Хрунов перевіз через кордон старовинну ікону.

Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.

  1. Працівник поліграфічного підприємства Хромов у „вільний від роботи час” неодноразово виготовляв підробленні марки акцизного збору, а також етикетки та контр етикетки горілчаних виробів відомих виробників таких виробів, які продавав особам, що займалися незаконним виготовленням і збутом фальсифікованих алкогольних напоїв.

Варіант. Хромов виготовляв зазначені предмети на замовлення осіб, які займались незаконним виготовленням алкогольних напоїв.

Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.

  1. Гр. Фульмес, виїжджаючи у Бельгію на прохання Савки за плату перемістив через митний кордон без декларування 100 тис. доларів США, які знаходились у валізі з подвійним дном, відкрив у бельгійському банку валютний рахунок на ім’я Солтиса і вніс на нього переміщенні грошові кошти. За свої послуги Фульмес отримав від Солтиса 4 тис. доларів США.

Варіант. Аналогічні дії Фульмес вчинив ще декілька разів на прохання інших громадян.

Дайте кримінально-правову оцінку ситуації.