Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_кр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
387.07 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Сумський державний університет

Методичні вказівки

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ

РЕГІОНАЛЬНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ”

для студентів спеціальності 050201 – «Менеджмент організацій»

усіх форм навчання

Суми

Сумський державний університет

2011

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни „Регіональний менеджмент” // Укладачі: А. Ю. Жулавський, О. О. Павленко, Ю. А. Опанасюк, І. О. Тимченко – Суми: Сумський державний університет, 2011.- 30 с.

кафедра управління

Зміст

1 Мета курсової роботи і загальні вимоги до її виконання 4

2 Підбір літератури та збір вихідних даних 4

3 Структура курсової роботи 5

4 Порядок викладення матеріалу і оформлення курсової роботи 6

5 Порядок рецензування та захисту курсової роботи 10

6 Методичні вказівки до виконання курсової роботи 11

7 Теми курсових робіт 28

Література 29

ДОДАТОК А 30

1 Мета курсової роботи і загальні вимоги до її виконання

Важливою формою поглиблення і розширення знань майбутніх спеціалістів є навчально-дослідна курсова робота. Згідно з навчальним планом курсова робота з регіонального менеджменту виконується студентами спеціальності "Менеджмент організацій".

Курсова робота з дисципліни "Регіональний менеджмент" є самостійним закінченим рішенням наукової або прикладної організаційно-економічної задачі.

Тематика і зміст курсової роботи визначаються основними задачами вивчення дисципліни та відповідають темі дипломної роботи.

Курсова робота виконується на основі теоретичних знань та практичних навичок, що були одержані в процесі вивчення курсу "Регіональний менеджмент".

У процесі виконання курсової роботи студент вчиться користуватися спеціальною та навчальною літературою за вибраною темою, періодичними виданнями, матеріалами, зібраними статистичними даними, виконувати організаційно-економічні розрахунки та обґрунтовувати запропоновані заходи, набуває навичок дослідної роботи, а також викладення її результатів.

Тема курсової роботи визначається за списком групи.

Обсяг курсової роботи становить 35 - 40 сторінок рукописного тексту (25 - 30 друкованого) на стандартних аркушах білого паперу формату А4, не враховуючи списку літератури та додатків.

При виконанні курсової роботи студент повинен:

  1. вибрати тему та погодити її з викладачем;

  2. підібрати необхідну для проведення досліджень та розкриття теми наукову літературу, ознайомитися з питаннями теми, звернувши особливу увагу на спірні моменти або невирішені питання, та спробувати дати їм критичну оцінку;

  3. зібрати матеріал, необхідний для проведення дослідження, або підібрати ілюстративний матеріал, використовуючи для цього офіційні публікації та статистичні дані;

  4. виконати дослідження та оформити його у вигляді курсової роботи за встановленими вимогами.

Після закінчення курсової роботи її необхідно подати на кафедру та захистити.

2 Підбір літератури та збір вихідних даних

Підбір наукової літератури за темою є важливою складовою частиною курсової роботи і проводиться самостійно.

Студент повинен ознайомитися з основними теоретичними працями (монографіями, статтями в наукових збірниках тощо) за досліджуваною темою. Рекомендується попередньо проконсультуватися з викладачем.

Під час підбору літератури за темою рекомендується використовувати каталоги обласної наукової бібліотеки ім. Н. К. Крупської, наукової бібліотеки університету, бібліотеки за місцем проживання.

Рекомендується використовувати статті і конкретні дані, які публікуються у Статистичних щорічниках, на офіційному сайті Комітету статистики. Необхідно слідкувати за матеріалами про соціально-економічний розвиток країни, опублікованими на сторінках центральних і обласних газет.

Підібраний матеріал необхідно використовувати не тільки для ілюстрації теоретичних положень теми, які розглядаються, а і як вихідну базу творчого вивчення досліджуваного явища та процесу, визначення узагальнюваних характеристик або пошуку закономірностей у розвитку.