Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт про проходження практики.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
2.34 Mб
Скачать

1.3. Про організаційну структуру

Органiзацiйна структура банку постiйно вдосконалюється з тим, аби й надалi забезпечувати швидке прийняття рiшень, оптимiзувати витрати та забезпечити високий рiвень обслуговування клiєнтiв по всiй Українi.

Станом на 31 грудня 2010 року Банк представлений 28 балансовими установами, 1176 вiддiленнями та 100 центрами самообслуговування.

Банк має ефективну структуру управлiння, побудовану на чiткому розподiлi на бiзнес-лiнiї (корпоративний бiзнес, роздрiбний бiзнес, малий та середнiй бiзнес, казначейство та пiдроздiл з надання послуг фiнансовим iнститутам) та вертикалi пiдтримки (iнформацiйнi технологiї та операцiйна пiдтримка, контролiнг, безпека та iншi), якi створенi на рiвнi Центрального офiсу та обласних дирекцiй Банку.

Ефективнiсть структури забезпечується трьома рiвнями пiдпорядкування (Центральний офiс, дирекцiї/фiлiї, вiддiлення). В структурi Банку - Центральний офiс, 23 обласних, 1 регiональна та 1 республiканська дирекцiї, 2 фiлiї.

1.4. Загальна iнформацiя про дiяльнiсть банку

В своїй дiяльностi банк керується Законом України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", чинним законодавством України з питань дiяльностi та оподаткування, дiючими нормативно-правовими актами i документами Нацiонального банку України та внутрiшнiми нормативними документами, основними з яких є:

-Статут Банку;

-Постанови Правлiння Банку;

-нормативнi документи банку (Накази, Розпорядження, Положення, Порядки, Iнструкцiї, Технологiчнi карти).

Протягом 2010 року Банк збiльшив власний капiтал на 1 529 999 тис.грн. шляхом додаткового розмiщення простих iменних акцiй власної емiсiї. Розмiщення акцiй Банку 23 емiсiї проводилось за цiною, що перевищує номiнальну вартiсть на 0,75 грн. за акцiю, при номiнальнiй вартостi акцiї 0,10 грн. ( 10 копiйок) за акцiю. В результатi розмiщення 1 799 999 326 простих iменних акцiй 23 емiсiї отримано 1 529 999 тис. грн., що збiльшили статутний капiтал Банку в обсязi 180 000 тис.грн. та додатковий (сформовано емiсiйний дохiд) в розмiрi 1 349 999 тис. грн.

Простi iменнi акцiї Банку з 20 грудня 2004 року включенi до другого рiвня лiстингу на ДП "Фондова бiржа "ПФТС".

Кредитiв на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв емiтента Банк не отримував.

В 2010 роцi вiдбулися змiни складу посадових осiб емiтента:

Звiльнено з посад Заступника Голови Правлiння та виведено зi складу Правлiння Банку Волоха I.О. та Покорного Л. у зв"язку з закiнченням строку трудового договору. 5 жовтня 2007 року рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв банку (протокол № 3б-41/3 вiд 05.10.2010) виведено iз складу членiв Ревiзiйної комiсiї Банку Шараєвського В.М., обрано членом Ревiзiйної комiсiї Банку Чемересюк О.М..

Змiн власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй, в 2007 роцi не вiдбулося.

Станом на 31.12.2009 року акцiонеру "Райффайзен Iнтернацiональ Банк-Холдiнг АГ" належить 95,68% статутного капiталу Банку.

На протязi 2010 року рiшень вищого органу емiтента про зменшення статутного капiталу не приймалось.

Порушень справи про банкрутство емiтента, винесення ухвали про його санацiю не було.

Рiшень вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента не приймалось.

АТ "Райффайзен Банк Аваль" розвивається як роздрiбний унiверсальний банк з потужною корпоративною вертикаллю, здатною ефективно обслуговувати пiдприємства великого, малого, середнього бiзнесу та фiзичних осiб. Банк проводить всi види операцiй в межах наданих Нацiональним банком України лiцензiй та дозволiв.

Збiльшення обсягiв операцiй, нарощування клiєнтської бази сприяли зростанню доходiв Банку.

В 2010 роцi Банк працював ефективно та отримав прибуток в сумi 655 878 тис.грн.