Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
901.63 Кб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП 1

Розділ 1. Загальна характеристика ПП «Західний Буг» 2

1.1. Техініко-економічна характеристика підприємства 2

1.2. Основні показники фінансово-господарської діяльності ПП «Західний Буг» 5

1.3. Організаційна структура управління підприємством 7

1.4. Характеристика економічної інформаційної системи ПП «Західний Буг» 8

Розділ 2. Автоматизована обробка даних в інформаційній системі підприємства на основі автоматизованих робочих місць 11

Розділ 3. Методи підвищення ефективності діяльності ПП «Західний Буг» в умовах впровадження сучасних інформаційних технологій 15

Розділ 4. Аналіз та розширення функцій програми обліку сировини на цукровому заводі 18

ВИСНОВКИ 28

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ: 30

ДОДАТКИ 33

ВСТУП

На сучасному розвитку сільського господарства великої уваги необхідно приділяти питанню підвищення продуктивності сільськогосподарських культур, що повинно супроводжуватися із раціональним використання затрачуваних ресурсів.

Все це можливо за тієї умови, що при вирощуванні культурних рослин необхідно чітко дотримуватися усіх технологічних процесів. Це дотримання сівозмін, внесення добрив на заплановану урожайність, дотримання технології вирощування рослин, використання якісного посівного і садивного матеріалу, своєчасний і ефективний захист сільськогосподарських рослин від шкідників, хвороб та бур'янів та організації технології зберігання та переробки продукції рослинництва. Окрім цього необхідно ефективно використовувати побічну продукцію рослинництва, що зменшує собівартість вирощування культур.

Приватне сільськогосподарське підприємство «Західний Буг» перед собою ставить завдання економічно-вигідного вирощування сільськогосподарських культур. В цьому напрямку й працює господарство.

В майбутньому господарство планує збільшити насиченість 1 га площі орних земель органічними і мінеральними добривами, використовувати нові високопродуктивні сорти і гібриди сільськогосподарських культур, використовувати сучасну техніку та обладнання, побудувати надійні зерносховища, підняти на належний рівень галузь тваринництва. Окрім цього в господарстві планують перетворювати продукцію рослинництва в кінцеві продукти споживання, але для цього необхідне також спеціальне обладнання та устаткування. В цілому ПП «Західний Буг» маючи непогане кліматично-географічне місце знаходження має всі передумови вийти на свій запланований рівень розвитку.

Розділ 1. Загальна характеристика пп «Західний Буг»

1.1. Техініко-економічна характеристика підприємства

Приватне підприємство «Західний Буг» самостійно планує свою діяльність і визначає перспективи розвитку, керуючись завданнями засновника, попитом на вироблену продукцію, виконувані роботи, послуги та необхідності забезпечення виробничого та соціального розвитку підприємства. Підприємство створено з метою здійснення виробничо-господарської, підприємницької та комерційної діяльності в інтересах суспільства, одержання прибутку та задоволення на цій основі потреб засновника та членів трудового колективу. Діяльність підприємства регулюється чинним законодавством України. Підприємство у своїй діяльності керується конституцією України, законами України, міжнародними договорами та іншими законодавчими і нормативно-правовими актами, Статутом та локальними нормативними актами, що видаються органами управління підприємства для забезпечення діяльності підприємства.

Підприємство є юридичною особою з моменту його державної реєстрації. Підприємство вправі від свого імені вчиняти право чини, набувати у власність майно, речові права на майно, майнові права інтелектуальної власності, а також інші обороноздатні об’єкти цивільних прав, нести зобов’язання, бути позивачем та відповідачем в суді. Підприємство має право на недоторканість його ділової репутації, на таємницю кореспонденції, на інформацію та інші особисті немайнові права, які можуть йому належати.

Підприємство має круглу печатку, кутовий штамп, фірмові бланки, самостійний баланс, рахунки в установах банків, може мати торгову марку, емблему, логотип, комерційне (фірмове) найменування, у відповідності із чинним законодавством. Підприємство створено з метою одержання прибутку шляхом здійснення господарської діяльності, не забороненої чинним законодавством.

Метою діяльності підприємства є ведення виробничо-господарської та іншої діяльності, спрямованої на створення нових робочих місць, на отримання прибутку на вкладений капітал; а також на задоволення на її основі соціально-економічних інтересів власника та членів трудового колективу підприємства, участь в благодійницькій діяльності, виконання, у випадках передбачених законодавством, державних програм і замовлень, здійснення посередницької діяльності.

Предметом діяльності приватного підприємства є:

  • Вирощування зернових та технічних культур;

  • Надання послуг у рослинництві;

  • Реалізацію сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки (в т.ч. оптова торгівля зерном, насінням та кормами для тварин);

  • Оптова і роздрібна торгівля пестицидами та агрохімікатами;

  • Вирощування та реалізація ВРХ, свиней, курей, риби, хутрових звірів;

  • Виробництво цукру;

  • Оптова торгівля цукром;

  • Надання технічної допомоги в обробітку землі та збирання врожаю, а також комунально –побутових послуг;

  • Експортно-імпортні і реекспортні операції, в т.ч. на товарообмінній основі;

  • Надання транспортних послуг. Міжнародні та внутрішні пасажирські та вантажні перевезення автомобільним та іншими видами транспорту, транспортно-експедиційне та сервісне обслуговування перевезень, надання агентських послуг на транспорті;

  • Надання послуг з оцінки якості ґрунтів.

ПП «Західний Буг» здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність і надає її Засновнику або уповноваженого ним органу та відповідним органам державного управління. Порядок ведення бухгалтерського обліку та статистичної звітності визначається відповідним законодавством України. Фінансово-господарська діяльність підприємства здійснюється згідно Статуту.

ПП «Західний Буг» володіє значним інтелектуальним потенціалом, має дружні, тісні стосунки з партнерами, оснащене сучасними інформаційними засобами діяльності і управління, облік і управління діяльністю здійснюються при допомозі комп'ютерної мережі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]