Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Chapter7.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.08 Mб
Скачать

Завдання для перевірки кінцевого рівня знань

  1. Записати зміну ентальпії через зміну внутрішньої енергії, об’єму і тиску. Розглянути окремий випадок ізобарної системи.

  2. Записати зміну вільної енергії Гіббса через зміну ентальпії, температури і ентропії. Розглянути окремий випадок ізотерміч­ної системи.

  3. В об’ємі, що розділений напівпроникною перегородкою, знахо­дить­ся N = 3 молекули. Знайти число мікростанів (термодина­міч­ну ймовірність) і ймовірність (частоту появи) кожної з конфігурацій.

  4. Знайти ентропію кожної з конфігурацій для задачі 3.

  5. В об’ємі, що розділений напівпроникною перегородкою, знахо­диться N = 4 молекули. Знайти число мікростанів (термодина­мічну ймовірність) і ймовірність (частоту появи) кожної з конфігурацій.

  6. Знайти ентропію кожної з конфігурацій для задачі 5.

  7. В об’ємі, що розділений напівпроникною перегородкою, знахо­диться N = 5 молекули. Знайти число мікростанів (термодина­мічну ймовірність) і ймовірність (частоту появи) кожної з конфігурацій.

  8. Знайти ентропію кожної з конфігурацій для задачі 7.

  9. Написати вираз для потоку частинок при наявності різниці концентрації і температури. Розглянути окремий випадок відсут­ності потоку частинок у такій системі.

  10. Написати вираз для потоку частинок при наявності різниці концентрації і тиску. Розглянути окремий випадок відсутності потоку частинок у такій системі.

  11. У системі є два градієнта (температури і концентрації) і два потоки (частинок і тепла). Записати відповідні лінійні закони і принцип симетрії кінетичних коефіцієнтів для такої системи.

  12. Записати у загальному вигляді лінійний закон для густини електричного струму через мембрану. Взяти до уваги, що з обох сторін мембрани різні концентрації і потенціали електрич­ного поля.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]