Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
іноземна мова для 1-ої підгрупи.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
997.38 Кб
Скачать

Передмова

Даний посібник призначений перш за все для студентів вищих навчальних закладів немовних спеціальностей, в яких за програмою передбачається курс фітотерапії та дієтології. Посібник може бути використаний як співробітниками медичних закладів, так і особами, які вивчають англійську мову самотужки і виїжджають за кордон з метою обміну досвідом.

Головним принципом посібника є його мовна спрямованість.

Мета посібника –підготувати студентів до читання і розуміння оригінальної фахової літератури англійською мовою, навчити спілкуватися в межах тем посібника.

Посібник побудований за тематичним принципом і містить 15 тем: нетрадиційна медицина, освіта з нетрадиційної медицини, фітотерапія, заготівля лікарських рослин, стандартизація та якість лікарських препаратів рослинного походження, побічні ефекти від лікування лікарськими рослинами, ароматотерапія, харчування, дієтологія, поживні речовини, мінерали та вітаміни, зв'язок між дотриманням дієти та хворобою, важливість дотримання збалансованої дієти, лікувальні властивості фруктів та овочів, наше здоров’я в наших руках.

До основних текстів кожного розділу додаються пояснення складних слів і словосполучень, що становлять вокабуляр до текстів. Крім цього, вміщено додаткові матеріали з англійських та американських джерел (наукових журналів, словників тощо).

Кожний розділ є завершеним комплексом у структурно-методичному та навчально-пізнавальному відношенні, тому викладачі мають змогу самостійно вибирати теми для обговорення.

Система текстів і вправ – в основному креативного змісту (декодування термінів, розпізнавання у мікро- та макроконтекстах).

У посібнику не передбачені вправи на опрацювання граматичних конструкцій. Вибір таких структур для тренування залежить від загальної та індивідуальної підготовки студентів. За викладачем залишається право вибирати теми та прийоми роботи.

Наприкінці посібника вміщено українсько-англійського словник назв дерев, кущів, трав та квітів.

Отож посібник зорієнтований на широке коло читачів, які хочуть знати англійську мову глибше, бажають навчитися спілкування з англомовними носіями, прагнуть зрозуміти необхідну інформацію в Інтернеті та наукову літературу професійної спрямованості.

Може бути використаний для аудиторної роботи зі студентами II курсу спеціальності “Фізична реабілітація” вищих навчальних закладів.

Contents

Unit 1. Alternative medicine…………………………………………………...6

Unit 2. Alternative medicine education………………………………………10

Unit 3. Phytotherapy………………………………………………………….13

Unit 4. Picking, drying and storing up of medicinal plants…………………17

Unit 5. Standardization and plant medicine quality………………………...20

Unit 6. Potential side effects…………………………………………………..23

Unit 7. Aromatherapy as a part of alternative medicine……………………26

Unit 8. Meals…………………………………………………………………...33

Unit 9. Dietology. Popular diets……………………………………………...38

Unit 10. Nutrients that provide energy………………………………………44

Unit 11. Three other nutrients (water, minerals and vitamins)…………….46

Unit 12. The link between diet and disease…………………………………..49

Unit 13. The importance of a balanced diet………………………………….52

Unit 14. Medicinal properties of fruit and vegetables. Healthy food………56

Unit 15. My health is in my hands……………………………………………63

Ukrainian-English mini dictionary of plants………………………………..66

Literature……………………………………………………………………..70

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]