Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рабочая навчальна программа-ФДП-студ(1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

5. Підсумковий контроль

Підсумковий контроль здійснюється у формі іспиту. Максимальна оцінка за іспит 100 балів.

Підсумкова модульна оцінка визначається як середньозважена результатів засвоєння всіх модулів. До іспиту допускаються студенти, які при поточному контролі не одержали жодної оцінки "незадовільно". Якщо під час поточного контролю студент хоча б раз одержав оцінку "незадовільно", він повинен пройти повторний контроль за обсягом тієї частини теоретичного та практичного матеріалу, за яку він одержав незадовільну оцінку. Якщо під час повторного контролю студент отримав оцінку не нижче, ніж "задовільно", він допускається до іспиту.

Іспит складається з тестових завдань, кожна правильна відповідь на яке оцінюється в 2 бали. В групі пропонується II варіанти екзаменаційних завдань, що охоплюють весь навчальних курс дисципліни „Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва” і містять питання як на перевірку теоретичної підготовки студента, так і знання термінології в сфері управління фінансами і знання практичних навичок вирішення управлінських завдань.

До іспиту допускаються студенти, які при поточному контролі не одержали жодної оцінки "незадовільно” Якщо під час поточного контролю студент хоча б раз одержав оцінку "не задовільно” (менше 60-ти балів) він повинен пройти повторний контроль за обсягом тієї частини теоретичного та практичного матеріалу, за яку він одержав незадовільну оцінку. Якщо під час повторного контролю студент отримав оцінку не нижче, ніж "задовільно", він допускається до іспиту. Іспит оцінюється по узагальненій системі з максимально можливим результатом в 100 балів.

Загальне оцінювання результатів екзаменування

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою із подальшим переведенням у традиційну 5-бальну систему. В екзаменаційній відомості виставляються підсумки за 100-бальною та 5-бальною системами, у заліковій книжці - лише за 5-бальною системою.

Переведення даних 100-бальної системи на 5-бальну систему з відповідей на 10 запитань здійснюється у такий спосіб:

задовільно – 50 - 65 балів;

добре – 70 - 85 балів;

відмінно – 90 - 100 балів.

Модульний контроль здійснюється за навчальним матеріалом згідно з робочою навчальною програмою та проводиться на 6, 12 та 16 тижнях. Відсутність студента на модульному контролю оцінюється нулем балів.

Розрахункова робота оцінюється додатково без занесення результату оцінювання у звітні відомості. Але оцінка зараховується до загального результату оцінки за курсом „Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва”. Розрахункова робота оцінюється за 100 бальною шкалою. Максимальна кількість балів надається тій роботі, яка оформлена відповідним чином (див., наприклад, критерії оформлення додаткового завдання для модулей по дисицпліні). Виконана робота з одним варіантом розрахунку в дослідницькій частині (Див. Методичні рекомендації) оцінюється у 60 балів.

Якщо в роботі повністю в розгорнутому вигляді надано пояснення до розрахунків, проілюстровано розрахунки графіками і таблицями, більш того робота містить у дослідницькій частині три і більше варіантів удосконалення стану об’єкта дослідження – підприємства з поданням необхідних пояснень законодавчого і нормативного плану, викладками теоретичного матеріалу (навіть визначень тих чи інших понять – вексель, депозит тощо). Така робота може бути оцінена у максимальну кількість балів - 90-100.

Якщо в роботі пояснення до розрахунків надано, без додаткової ілюстрації графіками і таблицями і т.д., і в дослідницькій частині розкрито тільки два варіанти удосконалення стану об’єкта дослідження без розширеного подання матеріалу і результатів досліджень – то така робота оцінюється у 75-80 балів.

Загальна оцінка з екзамену виставляється за стобальною шкалою на основі відповіді на питання контрольних (тестових) завдань по кожному модулю в рамках поточного контролю. Математично знаходять середньозважену оцінку-результат за даними складання модулів і результат написання і зарахування розрахункової роботи, а потім результат складання екзамену. Все це дає підстави до розрахунку кінцевого результату-оцінки з дисципліни „Фінансова діяльність суб’єктів підприємництва”. Задля задовільної загальної оцінці необхідно добрати 60 балів мінімально.

Додаток А

Дополнительное задание оценивается максимально в 30 баллов. Работа оформляется в печатном виде и сдается вместе с электронным носителем. Объем работы ориентировочно до 25 страниц. Оформление традиционное. Обязательно наличие ссылок на использованную литературу, плана работы (содержание), введения, списка использованной литературы.