Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рабочая навчальна программа-ФДП-студ(1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать
  1. Критерії оцінки знань студентів з окремих модулів

Загальний контроль проводиться на основі рейтингової системи оцінювання знань студентів.

Дисципліна викладається протягом одного семестру, розбита на 3 модулі (Див. Робочий навчальний план), кожний з яких вміщує лекційні і практичні заняття, самостійну роботу студента та модульний контроль.

МОДУЛЬ 1.

Критерії оцінки знань студентів з модулю 1.

Перший модулЬ містить 9 лекцій, 6 практичних занять, самостійну роботу, завдання до модульного контролю, виконання розрахункової роботи.

Відвідування студентами аудиторних занять є їх прямим навчальним обов’язком і тому окремо в оцінюванні участі не приймає.

Проте студентам надається можливість отримання додаткових балів під час підготовки контрольної роботи реферативного типу по заздалегідь оголошеним темам (Додаток А).

Критерії оцінки цієї роботи наступні: об’єм роботи – до 30 сторінок, оформлення традиційне. Обов’язкова наявність плану роботи, вступу, висновків, посилань на використані джерела, список таких використаних джерел.

Максимальна кількість отриманих балів за виконання такого додаткового завдання – 30 балів. Найкращі роботи повинні бути результатом опрацювання не менше 10-ти науково-теоретичних джерел, подання матеріалу повинно бути кваліфікованим, стиль викладу професійно-науковим. За текстом повинно бути достаня кількість ілюстрацій, г

рафіків, таблиць, математичних розрахунків тощо.

Безпосередньо модульний контроль проводиться на відповідних робочій навчальній програмі заняттях (на 6-му, 12-му і 16-му навчальному тижнях).

Модульний контроль складається з двох варіантів завдань, що містять:

  • 30 відкритих тестів (оцінюються по 2 бали за кожну правильну відповідь);

  • практичні завдання: 2 задачі (40 балів максимально).

Для отримання максимальної кількості балів (100 балів) студент повинен:

  • абсолютно вірно відповісти на поставлені тестові питання (30т*2б=60б);

  • при рішенні практичних завдань дати повну ґрунтовну відповідь (вона складається з правильного арифметичного результату; доцільного і логічного теоретичного обґрунтування виконаних розрахунків; правильного посилання (за необхідністю) на відповідні законодавчі та нормативні акти), що складається з розгорнутої теоретичної частини, доведенням математичних формул, повних і вичерпних пояснень до них, вірно записувати скорочення (валюта, економічні терміни тощо), дати повну відповідь на поставлену/поставлені запитання в завданні (2 задачі*20б=40б).

РЕЗУЛЬТАТ – 60б.+40б. = 100б.

Методичним рекомендаціями для успішного складання модульного контролю можна вважати: студент повинен:

  • опрацювати матеріали теми заняття (модулю в цілому) в навчальній та періодичній літературі,

  • вільно вести математичні розрахунки у разі виклику до дошки, обґрунтовано доводити вірність своїх міркувань; вірно представивши розв’язок того чи іншого практичного завдання,

  • вільно володіти економічною термінологією та основними поняттями щодо теми (див. список літератури і відповідні глосарії),

  • вільно володіти статистичною інформацією,

  • орієнтуватися в особливостях застосування матеріалів тієї чи іншої теми (модуля) в сучасних економічних умовах,

  • вести себе коректно, доповнювати викладача по суті заняття стисло і ґрунтовно.

МОДУЛЬ 2.

Критерії оцінки знань студентів з модулю 2.

ДРУГИЙ модулЬ містить 9 лекцій, 6 практичних занять, самостійну роботу, завдання до модульного контролю, виконання розрахункової роботи.

Відвідування студентами аудиторних занять є їх прямим навчальним обов’язком і тому окремо в оцінюванні участі не приймає.

Оцінювання знань студентів з лекційного курсу та роботи студентів на практичних заняттях відповідає основним положенням модулю 1.

МОДУЛЬ 3.

Критерії оцінки знань студентів з модулю 3.

ТРЕТІЙ модулЬ містить 6 лекцій, 4 практичних занять, самостійну роботу, завдання до модульного контролю, виконання розрахункової роботи.

Відвідування студентами аудиторних занять є їх прямим навчальним обов’язком і тому окремо в оцінюванні участі не приймає.

Оцінювання знань студентів з лекційного курсу та роботи студентів на практичних заняттях відповідає основним положенням модулю 1, 2.

Кожен модуль оцінюється в 100 балів: