Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
чорный.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
271.69 Кб
Скачать

1.7. Технологічне планування сервісного центру

Плануванням цеху (відділення, дільниці) називають план розміщення виробничого, підйомно-транспортного і іншого обладнання, робочих місць, санітарно-технічних і енергетичних мереж, проходів тощо. Розробка технологічного плану - найбільш складний і відповідальний етап проектування, так як при цьому необхідно враховувати організацію і взаємозв'язок виробничого процесу.

Плануванням підрозділів займаються після розробки загального компоновочного плану корпусу. Викреслюють у відповідному масштабі план відділення (дільниці) з відображенням будівельних елементів, площ і магістральних проїздів чи проходів. При розміщенні обладнання., робочих місць і комунікацій дотримуються слідуючих основних вимог:

- обладнання розміщують в порядку послідовності виконання технологічних операцій;

- проходи, проїзди і розміщення обладнання повинні дозволяти проводити монтаж, демонтаж і ремонт обладнання, забезпечувати зручність подачі об'єкта, що ремонтується, інструменту, прибирання відходів і безпечність роботи;

- вибрані підйомно-транспортні засоби повинні бути ув'язаними з технологічним процесом і розміщенням обладнання так, щоб були досягнуті найкоротші шляхи переміщення вантажів без перехрещених вантажопотоків і не створювались перешкоди на проходах, проїздах і шляхах руху людей;

- розміщення обладнання повинне передбачати можливість зміни планування при використанні більш прогресивних технологічних процесів.

1.7.1. Планування дільниці обкатки і випробування двигунів

Відділення (дільниця) обкатки і випробування призначена для припрацювання рухомих з'єднань, виявлення можливих дефектів і випробування відремонтованих двигунів.

Структурний склад підрозділів обкатки і випробування двигунів залежить від їх типу (дизельні, карбюраторні, інжекторні), потужності мотороремонтного підприємства і від рівня його спеціалізації. В склад цих підрозділів можуть входити дільниці: обкатки і випробування основного двигуна, обкатки і випробування пускового двигуна, контрольного огляду і доукомплектування, обкатки і випробування турбокомпресора, постачання мастилом і водою.

Випробувальні стенди і обладнання відділень вибирають в залежності від потужності і маси двигунів, що обкатуються, а також від раніше прийнятих компонованих рішень.

Гаряча обкатка і випробування двигунів супроводжується підвищеним шумом і загазованістю повітря випускними газами. Тому одночасно з плануванням підрозділу вирішують питання звукоізоляції і видалення випускних газів, а також забезпечення двигунів, що обкатуються водою, паливом, мастилом.

Звичайно відділення (дільниці) обкатки . і випробування двигунів розмішують в окремих ізольованих приміщеннях або боксах з звукоізоляцією і звукопоглинанням.

Загальні висновки та пропозиції

В результаті проведеної роботи:

  • розроблений загальний технологічний процес ремонту двигунів автомобіля КАМАЗ;

  • розрахований штат працівників, який становить 32 робітників;

  • розраховане основне і підібране допоміжне обладнання дільниці обкатки і випробування

  • проведені розрахунки площі дільниці обкатки і випробування, яка становить 174,6 м2.

  • проведене планування дільниці обкатки і випробування.

Пропоную розширити спеціалізацію сервісного центра і відновлювати не лише двигуни автомобілів КАМАЗ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]