Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Чуп Маряна.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
520.19 Кб
Скачать
  1. Висновки

У своїй курсовій роботі я розраховувала основні економічні показники роботи підприємства, що спеціалізується на виготовлені секретерів.

Використовуючи дані таблиці 15 можна зробити висновок, що підприємство матеріаломістке, оскільки матеріальні витрати у підприємства є найбільшими. Якщо зменшити матеріальні витрати буде зменшуватись собівартість продукції, а це призведе до збільшення прибутку підприємства, також збільшиться рентабельність продукції підприємства в цілому.

На даному підприємстві чистий прибуток складає 1663,316 тис. грн. і вказує на те, що підприємству необхідно прийняти ряд заходів щоб збільшити прибуток. Необхідно зменшити витрати на виготовлення секретерів, оскільки виробнича собівартість складає 45732,823 тис. грн.

Рентабельність продукції характеризує ефективність витратна її виробництво і збут. В моїх розрахунках загальна рентабельність становить 10% і тому можна сказати що підприємство є малорентабельним.

Згідно таблиці 18, виробіток на одного працівника промислового- виробництва персоналу становить 87346,221 грн. він характеризує кількість продукції, що випускається одним працівником за певний період.

Середній дохід на одного працівника промислово-виробничого персоналу становить 24533,575 грн.

Отже, для більш ефективної роботи підприємства необхідно зменшити в першу чергу собівартості продукції. Це можна зробити за рахунок:

а) покращення використання предметів праці

б) скорочення витрат

в) підвищення продуктивності праці

Підвищення діяльності персоналу можлива за рахунок збільшення фонду матеріального заходження, понесе додаткові витрати з боку підприємства, але в майбутньому принесе більші результати.

Міністерство освіти і науки України

Закарпатський лісотехнічний коледж

Спеціальність 5. 050107

«Економіка підприємства»

Курсовий проект

з предмету: «Планування та організація діяльності підприємства»

на тему: «Розрахунок основних показників виробничо-господарської діяльності підприємства»

Керівник: Човганин М.Ф.

Кадар В. Ф.

Виконала: студентка групи ЕП-32

Чуп Маріанна Ернестівна

м. Хуст - 2009

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]