Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАМПР.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
382.81 Кб
Скачать

Заходи і вимоги до техніки безпеки при виконанні робіт.

Роботи, які проводяться розгорнутим фронтом необхідно планувати ретельно. Перехід на роботу та з роботи проводять по узбіччю чи в стороні від колії, на станціях – по широкій міжколії по встановленому маршруту. Найменший фронт робіт, на якому відповідальна одна особа не повинен перевищувати 200 м, а в темний час чи при тумані – 100 м. При виконанні робіт інструмент не повинен валятись під ногами, а монтери розставлені так, щоб не заважали один одному і мали добрий обзір місцевості щоб побачити поїзд, який наближається. Роботи з використанням електроінструментів керує бригадир колії чи майстер. При роботі пересувної електростанції необхідно розмістити її не ближче ніж на 2 м. від крайньої рейки та забезпечити надійне заземлення. Кабель живлення розміщують на узбіччі. Якщо монтер колії відчуває хоча б слабку дію струму, роботи припиняються і проводиться усунення несправності.

При проведенні робіт на електрифіковних дільницях, заборонено підходити та торкатись опор контактної мережі.

При роботі ЕЛБ, струга, ЗУМБ, роботи не повинні виконуватись ні спереду ні ззаду працюючої машини. Також заборонено знаходитись в зоні дії органів працюючої машини.

Список використаної літератури

1. Методичні вказівки по «Організації та технології виконання робіт по модернізації та капітальному ремонту колії». Укл: М.І. Уманов, В.Є. Савлук, Т.Л. Сиволап, В.І. Черник. – Д., 2003. - 55 с.

2. Збірник типових технологічних процесів модернізації та капітального ремонту залізничної колії. Укл: М.І. Уманов, Настечик М.П, Т.Л. Сиволап, та ін. Д., 2004.

3. Збірник типових технологічних процесів капітального та середнього ремонтів залізничної колії / ЦП-2-1198. –Д.: Вид-во АТЗТ ВКФ «Арт-Прес», 2000.

4. Витяг з ДСТУ 3008-95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення».