Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Chastina_shpor-1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
1.15 Mб
Скачать

10. Механізм грошового ринку. Процентна ставка: сутність і види; реальна проц. Ставка; номінальна проц. Ставка на осн рівн Фіншера; очікувана і фактична реал проц. Ставки.

11. Мультиплікатор витрат у закритій економіці. Ефект мультиплікатора, графічна інтерпретація.

12. Монетарна політика: сутність; кінцеві та проміжні цілі; інструменти монетарної політики ( операції на відкритому ринку, операції на валютному ринку, дисконтна ставка, нормативи обов’язкового резервування).

13. Платіжний баланс: сутність і складові частини, модель платіжного балансу та балансу автономних операцій; резервні активи як регулююча стаття платіжного балансу.

14. Пропозиція грошей, грошові агрегати, грошова база, мультиплікація грошової бази банківською системою. Грошова пропозиція як функція процентної ставки.

15. Попит на гроші: етапи розвитку теорії попиту на гроші, кількісна визначеність. Кейнсіанська ф-я попиту на гроші.

16. Рецесійний та інфляційний розриви:сутність, графічна інтерпретація та кількісна визначеність.

17. Споживання д/г: доходи і витрати д/г, види доходів та їх кількісна визначеність. Кейнс ф-я споживання: формула, графік. Схильність до спожив та заощадж.

18. Сукупний попит. Основні чинники сукупного попиту та ії сутність. Графічна інтерпретація.

19. Сукупна пропозиція. Короткострокова та довгострокова крива сукупної пропозиції. Крайній випадок та основна модель, граф інтерпрет.

20. Сукупні витрати і рівноважний ВВП:основні методи визначення рівноважного ВВП,кількісна визначеність та графічна інтерпретація.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]