Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод КРред у видавництво (1).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
4.06 Mб
Скачать

3. Загальні вимоги до структури та оформлення контрольної роботи

Контрольна робота студента – це відповідним чином оформлений документ, в якому наводиться необхідні для повного розкриття теми дослідження теоретичні викладки, практичний матеріал, потрібні аналітичні розрахунки, результати аналізу та обґрунтування прийнятих фінансово-аналітичних рішень, пропозицій та прогнозів. Вона повинна містити:

  • титульний аркуш (додаток А);

  • завдання на контрольну роботу та графік її виконання (додаток Б);

  • зміст;

  • перелік основних позначень і скорочень, символів і одиниць (додаток В);

  • вступ;

  • основну частину ;

  • висновки;

  • перелік посилань на джерела (додаток Г);

  • додатки.

Мова написання контрольної роботи – українська.

Рекомендований загальний обсяг контрольної роботи – 20-40 сторінок друкованого тексту без вступу, висновків, літератури, додатків та ілюстрованого матеріалу.

Орієнтовне співвідношення окремих частин роботи:

Зміст

1 стор.

Вступ

2 - 3 стор.

Основна частина:

  • 1 пункт

3 - 5 стор.

  • 2 пункт

3 - 5 стор.

  • 3 пункт

2 – 3 стор.

  • 4 пункт

12 – 27 стор.

Висновки

1 – 3 стор.

Список літератури

1 – 3 стор.

Додатки

до 10 стор.

Всі складові контрольної роботи мають бути взаємопов’язані, логічно продовжувати один одного і відповідати темі, меті та завданням роботи.

Контрольну роботу виконують на аркушах А4 стандартного розміру (297 х 210 мм). Текст викладають у друкований спосіб (шрифтом 14 Times New Roman з інтервалом 1,5) або у писаному варіанті (чорним або синім чорнилом розбірливим почерком). Текст розміщують на сторінці з врахуванням наступних полів: зліва – 30 мм, справа – 10 мм, зверху й знизу – по 20 мм.

Заголовки структурних частин контрольної роботи “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. В кінці заголовка крапка не ставиться.

Відстань між заголовком і текстом має становити один інтервал.

Кожний пункт роботи потрібно починати з нової сторінки.

Нумерація здійснюється у верхньому правому куті в хронологічному порядку (без пропусків, повторень і додавання літер).

Першим аркушем є титульний лист, другим – завдання на контрольну роботу. Вони не нумеруються, але включаються до загальної нумерації сторінок.

Наведені у тексті формули нумерують в межах кожного пункту і зазначають праворуч від формули у дужках.

Наприклад,

Р = Р* + Р** + Р*** (1.12)

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно у межах пункту, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках (додаток Е). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують безпосередньо під ілюстрацією.

Таблиці нумерують послідовно у межах пункту, за винятком таблиць, поданих у додатках(додаток Д). Номер таблиці подається в правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці. При переносі частини таблиці на іншу сторінку в правому верхньому куті позначають “Продовження табл._._”

Посилання на цитати із різних літературних джерел у тексті роботи дають одразу після закінчення викладу запозиченого матеріалу у квадратних дужках [5, с.15 - 17]. Перша цифра означає порядковий номер у списку використаної літератури, інші – номери сторінок з літературного джерела.

Текст контрольної роботи необхідно відформатувати або писати з абзацами (1,25 см.).

Зміст контрольної роботи оформлюють на окремому аркуші і розміщують після завдання.

У змісті мають бути приведені порядкові номери і назви пунктів, а також додатків із поданням їх позначення та заголовків із зазначенням номерів сторінок, на яких вони приведені.

Зміст включають у загальну кількість сторінок контрольної роботи і починають нумерувати з 3 сторінки.

Якщо в контрольній роботі прийнята специфічна термінологія, а також використовуються мало розповсюджені скорочення, нові символи, позначення і та ін., то їх перелік повинен бути представлений у ній на окремому аркуші і розміщуватися після змісту (додаток В).

Перелік повинен розташовуватися стовпцем, в якому ліворуч в абетковому порядку наводять скорочення, символи, одиниці і терміни, праворуч – їх детальне розшифрування.