Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Головний.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
439.3 Кб
Скачать

20. Система стандартів Міжнародної організації вищих органів фінансового контролю.

Планування державного фінансового контролю

Цей Стандарт визначає мету та основні вимоги до планування суб'єктами державного фінансового контролю заходів з контролю за використанням бюджетних коштів, державного і комунального майна.

Організація та виконання контрольних заходів

Цей Стандарт визначає основні засади організації та виконання суб'єктами державного фінансового контролю контрольних заходів у відповідності до повноважень, установлених законодавством.

Документування результатів та формування матеріалів

контрольних заходів, порядок їх опрацювання

і використання

Цей Стандарт визначає загальні обов'язкові норми документування суб'єктами державного фінансового контролю результатів контрольних заходів, формування матеріалів контрольних заходів, їх опрацювання та використання.

Здійснення контрольних заходів в умовах

електронного зберігання і обробки інформації,

яка підлягає дослідженню

Цей Стандарт визначає загальні засади здійснення контрольних заходів щодо суб'єктів господарювання, які застосовують засоби електронного зберігання і обробки інформації у фінансово-господарській діяльності, у веденні бухгалтерського обліку та складанні фінансової звітності.

Оцінка стану внутрішнього фінансового контролю

Цей Стандарт визначає основні критерії оцінки стану внутрішнього фінансового контролю. Під внутрішнім фінансовим контролем в цьому Стандарті розуміється система організації і здійснення контрольних заходів,

спрямованих на власну фінансово-господарську діяльність суб'єкта господарювання, діяльність інших суб'єктів господарювання, що перебувають в його власності або належать до сфери його управління, які б забезпечували цільове та ефективне використання бюджетних коштів, державного і комунального майна.

Попередження правопорушень з боку суб'єктів державного

фінансового контролю та їх службових осіб

Цей Стандарт визначає загальні вимоги до заходів, спрямованих на попередження порушень суб'єктами державного фінансового контролю та їх службовими особами вимог законодавства з питань державного фінансового контролю, прав та законних інтересів суб'єктів господарювання і громадян.

Оприлюднення результатів державного фінансового контролю

Цей Стандарт визначає загальні норми оприлюднення результатів державного фінансового контролю. Під результатами державного фінансового контролю в цьому Стандарті розуміються результати діяльності суб'єктів державного фінансового контролю з виконання ними завдань щодо забезпечення цільового та ефективного використання бюджетних коштів, державного і комунального майна.

"Взаємодія з правоохоронними органами"

Цей Стандарт визначає основні засади взаємодії суб'єктів державного фінансового контролю з правоохоронними органами в частині планування, організації та проведення контрольних заходів, документування, передачі та розгляду їх результатів, а також механізм зворотного інформування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]