Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
INTOSAI це міжнародна організація Вищих контрол....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
224.77 Кб
Скачать

Стратегічна ціль 2 Інституційний розвиток

 

Розвиток інституційного та кадрового потенціалу ВКО шляхом навчання, технічної допомоги та інших заходів.

Існуючі стратегії та програми

INTOSAI бере участь в інституційному розвитку ВКО, тобто сприяє отриманню ВКО відповідних знань для покращення виконання ними їх функцій.

Діяльність з інституційного розвитку повинні відповідати потребам всіх членів INTOSAI, які діють у різних політичних та адміністративних умовах та потребують різних вмінь та знань персоналу. Члени INTOSAI представляють різні типи ВКО, кожний з яких знаходиться на своєму етапі розвитку. Діяльність з інституційного розвитку повинна базуватись на стратегічному розвитку ВКО як інституцій та професійному розвитку персоналу ВКО. Кожен з більше, ніж 180 членів INTOSAI, повинен отримати переваги від пропозицій з інституційного розвитку, які містяться у плані.

Відповідно до девізу Спільний досвід на користь всім, інституційний розвиток є головним пріоритетом INTOSAI з 1953 р. коли вона була створена. Оскільки всі ВКО займаються посиленням своєї організації шляхом інституційного розвитку та постійного навчання INTOSAI має значний досвід орієнтації на потреби ВКО нових країн та країн що розвиваються. За допомогою регіональних робочих груп, технічних комітетів та інших органів INTOSAI підтримує та бере участь у значній кількості програм що розвивають потенціал ВКО-членів на світовому, регіональному та локальному рівнях, до таких програм можна віднести:

1. Програму розвитку INTOSAI та її програми, такі як довготермінова регіональна програма, регіональні партнерські програми, навчальні курси Програми розвитку INTOSAI з ключових питань, що розглядаються комітетами та робочими групами INTOSAI.

2. Спільний семінар ООН- INTOSAI у Відні забезпечує обмін досвідом за визначеною тематикою між представниками регіональних робочих груп у таких сферах як охорона здоров´я, освіта та сільське господарство.

3. Зростає кількість проектів в рамках яких експерти одного або кількох ВКО проводять навчання в інших країнах. Як правило, ці проекти фінансуються відповідно до двосторонніх або багатосторонніх домовленостей і можуть бути частиною довготермінової програми допомоги інституційному розвитку ВКО тієї чи іншої країни.

4. Безкоштовні програми, метою яких є визначення найкращих методик покращення якості аудиторської діяльності ВКО.

Рекомендовані стратегії

1. Забезпечення інституційного розвитку членів intosai через Програму розвитку intosai та інші подібні програми

Не існує жодного комітету або робочої групи INTOSAI, яка б відповідала за питання розвитку як реципієнта так і донора проектів з інституційного розвитку. Питання двостороннього та багатостороннього співробітництва між ВКО, яке включатиме діяльність з інституційного розвитку, є темою І Конгресу INTOSAI що відбудеться у 2004 році (дивись додаток І). Рекомендації Конгресу за темою І повинні бути відображені у стратегічному плані. Визнаючи відмінності правового поля та адміністративні особливості ВКО-членів, у співробітництві з Програмою розвитку INTOSAI та іншими схожими програмами, наступні заходи сприятимуть досягненню Цілі 2:

a. Розробка та розповсюдження найкращих методологій розвитку потенціалу ВКО через навчання, технічну допомогу та інші заходи з професійного розвитку.

b. Накопичення та поширення інформації про проекти інституційного розвитку, що здійснюються ВКО, та надання допомоги з координації діяльності таких проектів.

c. Створення банку даних навчальних матеріалів з ключових питань діяльності ВКО (у значній мірі це завдання виконано Програмою розвитку INTOSAI але більше уваги необхідно надавати сфері інституційного розвитку).

d. Визначення можливостей дистанційного навчання.

e. Визначення шляхів офіційного оформлення Програми розвитку INTOSAI як невід´ємної частини INTOSAI.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]