Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Informatika

.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
35.33 Кб
Скачать

13) різні способи запуску макросів у СУБД MS Access

Макрос — це засіб, який дозволяє автоматизувати завдання та додавати функції до форм, звітів й елементів керування. Наприклад, якщо додати кнопку команди до форми, подія кнопки Під час клацання (OnClick) пов’язується з макросом, і макрос міститиме команди, які мають виконуватися щоразу після натискання цієї кнопки.

У програмі Access макроси краще розглядати як спрощену мову програмування, якою користувач може писати шляхом створення списку дій до виконання. Під час створення макросу користувач вибирає кожну дію з розкривного списку, а потім вводить потрібні відомості для кожної дії. Макроси дозволяють додавати функції до форм, звітів та елементів керування без написання коду в модулі Visual Basic для застосунків (VBA). Макроси надають набір команд, доступних у VBA, і більшість користувачів вважають за краще створити макрос, ніж написати код VBA.

ЗАПУСК

Ізольовані макроси можна запускати різними способами: безпосередньо (наприклад, з області переходів), із групи макросів, з іншого макросу, з модуля VBA або у відповідь на подію у формі, звіті або елементі керування. Для запуску макросу, вбудованого у форму, звіт або елемент керування, натисніть кнопку Запуск на вкладці Конструктор, якщо макрос відображається в поданні конструктора; в іншому випадку макрос виконуватиметься лише в разі виникнення події, з якою він пов’язаний.

Безпосередній запуск макросу

Для безпосереднього запуску макросу виконайте одну з таких дій:

Перейдіть до макросу в області переходів і двічі клацніть його ім’я.

На вкладці Знаряддя бази даних у групі Макрос натисніть кнопку Запустити макрос, виберіть макрос у списку Ім'я макросу та натисніть кнопку ОК.

Якщо макрос відкрито в поданні конструктора, натисніть кнопку Запуск на вкладці Конструктор у групі Знаряддя. Щоб відкрити макрос у поданні конструктора, клацніть його правою кнопкою миші в області переходів і натисніть кнопку Конструктор.

14) Таблиці БД MS Accessта їх властивості

Під час роботи з базою даних дані зберігаються в таблицях – тематичних списках, у яких дані упорядковано в записах. Наприклад, ви можете створити таблицю "Контакти", у якій зберігатиметься список імен, адрес електронної пошти й телефонних номерів.

Таблиця – це об’єкт бази даних, який використовується для збереження певних даних, наприклад відомостей про працівників або товари. Таблиця складається із записів і полів.

Кожний запис містить дані про один екземпляр предмета таблиці, наприклад дані про певного працівника. Зазвичай запис також називають рядком або екземпляром.

Кожне поле містить дані про один аспект предмета таблиці, наприклад ім’я або адресу електронної пошти. Зазвичай поле також називають стовпцем або атрибутом.

Запис складається зі значень полів, наприклад Contoso, Ltd. або abc@example.com. Значення поля також зазвичай називають фактом.

У базі даних Access властивості таблиці – це атрибути, які впливають на оформлення або поведінку таблиці в цілому. Властивості таблиці встановлюються в режимі конструктора у вікні властивостей таблиці. Наприклад, щоб визначити спосіб відображення таблиці за промовчанням, слід установити властивість таблиці Подання за промовчанням.

16) СТВОРЕННЯ ТАБЛИЦЬ В СУБД MS ACCESS. Індексування полів таблиці

Таблиця містить дані про певну область, наприклад дані про працівників або товари. Кожен запис у таблиці містить дані про один елемент, наприклад про певного працівника. Запис складається з полів, наприклад імені, адреси й телефонного номера. Запис також зазвичай називається рядком, а поле — стовпцем.

Різні способи створення нової таблиці в СУБД MS Access. Описати спосіб створення нової таблиці в режимі Майстер таблиць.

В Access є 4 способи створення таблиць: за допомогою “конструктора” таблиць; за допомогою “мастера створення таблиць”, “в режимі таблиці”(«режим вводу даних») та “в режимі імпорт таблиць”.

СУБД Access має значну кількість спеціальних програм – “майстрів”. Є майстер таблиць, майстер кнопок, майстер форм та ін. Майстри здійснюють діалог з користувачем, у процесі якого визначаються дані, необхідні для розв’язування відповідної задачі. Для зручності роботи кожен майстер має певні етапи (кроки). Будь-який етап можна пропустити або звернутись до попередніх.

Вікно БД → Вкладинка Таблиці → Создать → Майстер таблиць

Або

Головне меню → Вставка → Таблиця → Создать → Майстер таблиць

В цьому вікні користувачу пропонується вибрати поля для таблиці з набору «стандартних» полів, сгрупованих по категоріях.

1. вибрати категорію Деловие або Личние

2. В списку Образи таблиц виділити подходящу таблицю

3. Вибрати потрібні поля, переміщаючи їх у список Поля новой таблици. Можна перейменувати поля, клацнувши на Переименовать поле

4. Натискуємо Далі або Готово

5. В наступних вікнах (якщр натиснули далі), можна вуазати ключові поля, та встановити зв’язки з іншими таблицями БД.

Створення простого індексу

• У вікні конструктора таблиці виберіть поле, для якого створюється індекс.

• В нижній половині вікна для властивостей Индексированное поле” виберіть одне з наступних значень:

"Да(совпадения возможны)”, або ‘'Да(совпадения не возможны)”.

Створення складного індексу

1.Індекси, які мають декілька полів, слід визначати у вікні індексів.

2. У вікні конструктора відкрийте таблицю. У вікні бази даних встановіть вказівник на необхідну таблицю та натисніть кнопку "Конструктор”.

3. Натисніть кнопку “Индексы“ на панелі інструментів. Відкриється вікно діалогу “Индексы“.

4. У вікні діалогу введіть ім’я індексу в першому порожньому полі стовпця “Индекс“.

5. y стовпці “Имя поля“ натисніть кнопку розкриття списку та виберіть перше поле індексу.

6.У стовпці “Имя поля“ наступного рядка виберіть ім’я наступного поля індексу. (В цьому рядку поле стовпця “Индекс“ необхідно залишити порожнім). Таким же чином необхідно залишити інші поля індексу. Індекс може включати до 10 полів.

Після вибору полів для індексу натисніть кнопку закриття вікна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]