Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЕОМ_СР№01.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
1.77 Mб
Скачать

3. Вимоги до апаратної частини пк для роботи Windows xp Professional.

Мінімальні вимоги до устаткування для роботи Windows XP Professional такі:

  • процесор Pentium 233 або потужніший (рекомендується Pen­tium III — IV або еквівалент — Celeron, AMD Sempron або AMD AthlonXP);

  • 64 Мбайт оперативної пам'яті (рекомендується 128 — 256 Мбайт; 4 Гбайт максимум);

  • як мінімум 1,5 Гбайт вільного місця на жорсткому диску;

  • відеоадаптер і монітор, що забезпечують роздільну здатність SVGA (800 х 600) і глибину кольору 16 біт;

  • клавіатура;

  • миша або сумісний вказівний пристрій;

  • CD- або DVD-дисковід.

Слід ураховувати також те, що цей мінімум, запропонований корпорацією Microsoft, не обов'язково забезпечить задовільну швидкодію. Деякі користувачі повідомляли про установку цього продукту і на менш потужних комп'ютерах. Microsoft намагається визначити мінімальні вимоги, за яких середньому користувачеві буде надана прийнятна швидкодія. Хоча компанія Microsoft і не акцентує на цьому увагу, вам буде потрібно як мінімум 4 Мбайт відеопам'яті, щоб мати можливість використовувати максимальну глибину кольору (16,8 млн кольорів), і звукова плата для роботи з програмою Програвач Windows Media.

Завдяки доступним цінам ви зможете дозволити собі придбати такий комп'ютер, на якому Windows XP працюватиме з комфорт­ними умовами.

4. Керування маніпулятором «миша»

Більшість операцій у Windows XP орієнтовані насамперед на роботу з маніпулятором «миша», а не з клавіатурою. Найчастіше миша має дві кнопки. Використання правої та лівої — кнопок миші дають різні результати. Як правило, активною є ліва. Користувач-лівша може змінити установку і зробити активною пра­ву кнопку миші. Якщо не вказано кнопку миші, то вважають, що ко­ристувач працюватиме з лівою кнопкою.

Я кщо потрібно вказати на де­який об'єкт на екрані дисплея, то слід перемістити мишу так, щоб вістря покажчика розмістилося на об'єкті. Коли кажуть «Покажіть на значок», це означає: помістити вістря стрілки покажчика на зна­чок.

Вид покажчика миші залежить від виконуваної операції:

Клацання — одна із основних операцій, яку виконують ми­шею. Для її виконання слід швидко натиснути і відпустити кла­вішу миші. Клацанням миші виділяють об'єкт у вікні програми, вибирають потрібну команду в меню, натискають кнопки, викли­кають контекстні меню тощо.

Подвійне клацання виконують, коли покажчик миші вста­новлений на певному об'єкті. Послідовне подвійне клацання кнопкою миші виконують швидко і підряд, в іншому випадку Windows сприйматиме ці натиснення як два окремих клацання. Подвійне клацання Windows використовують, наприклад, для відкривання файла. Настроювання Windows на одинарне або подвійне клацання для виконання певних операцій здійснюють у вікні Свойства: Мышь, яке можна відкрити з Панелі керуван­ня Windows.

Перетягування об'єкта (спеціальне перетягування, транспор­тування, переміщення) здійснюють переміщенням миші при на-тиснутій клавіші.

Для роботи з Windows XP Professional рекомендується викорис­товувати мишу IntelliMouse, яка відрізняється від інших пристро­їв такого типу наявністю невеликого коліщати, розміщеного між правою та лівою кнопками. Коліща реагує на натиснення, про­кручування. Цю реакцію можна настроювати, призначаючи різно­манітні типи подій.