Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansi_ekzamen.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
65.11 Кб
Скачать

7. Органи стратегічного управлення фінансами, їх задачі та функції

Стратегічне управління здійснюють Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, апарат Президента, Міністерство фінансів України. Стратегічне управління — це управління на перспективу, виражається у встановленні обсягів фінансових ресурсів на перспективу для реалізації цільових програм, пов'язаних з піднесенням економіки України, проведенням її структурної перебудови, конверсії оборонних галузей, зміцнення аграрнопереробного комплексу, а також вирішення соціальних проблем. 

8. Управління фінансами. Об’єкти та суб’єкти управління

Управління — це діяльність, пов'язана з впливом керуючого суб'єкта на керований об'єкт з метою досягнення певних результатів. Управління притаманне всім сферам людської діяльності, в тому числі економічній і фінансовій. Управління фінансами — це складова частина управління економікою, його здійснює спеціальний апарат з допомогою специфічних прийомів і методів. В управлінні фінансами виділяють об'єкти і суб'єкти управління. Об 'єктами виступають фінансові відносини, в тому числі відносини, пов'язані з формуванням і використанням фондів грошових коштів. Найважливіші об'єкти — це фінанси підприємств, організацій і установ, фінанси домогосподарств, державні фінанси. Суб'єктами управління виступають держава (в особі законодавчих і виконавчих, в тому числі фінансових органів), фінансові служби підприємств, організацій, установ.

9. Основні завдання та функції Міністерства фінансів України та його регіональні підрозділи

Міністерство фінансів України (Мінфін України) є центральним органом виконавчої влади, підпорядкованим Кабінету Міністрів України. Мінфін України забезпечує проведення єдиної державної фінансової, бюджетної, податкової політики, спрямованої на реалізацію визначених завдань економічного та соціального розвитку України, здійснює координацію діяльності у цій сфері інших центральних органів виконавчої влади. Мінфін України у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та цим Положенням. Основними функціями Міністерства фінансів є:

1. Вироблення основ і напрямів фінансової політики держави та розробка заходів щодо її реалізації.

2.Методичне та методологічне управління фінансовими потоками на макроекономічному рівні.

3.Контроль за використанням коштів держави.

4. Розробка проектів нового фінансового законодавства і контроль за його використанням.

5.Організація бюджетного процесу, підготовка проекту Державного бюджету та організація його виконання.

6.Організаційне регулювання фінансової діяльності суб'єктів господарювання через встановлення правил здійснення фінансових операцій, форм фінансових документів, порядку і стандартів ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

7. Організація функціонування ринку цінних паперів.

8.Керівництво оперативною роботою фінансових органів різних рівнів.

Має розгалужену регіональну структуру:

  • Міністерсво фінансів Республіки Крим

  • Обласні та міскі фінансові управління

  • Районні та міскі відділи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]