Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LT-с 7-9.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
720.9 Кб
Скачать

3. Особливості поточного контролю знань студентів заочної форми навчання.

3.1. Об’єктом поточного контролю знань студентів заочного факультету є домашні письмові роботи з дисципліни «Між­народна економіка», що являють собою індивідуальні завдання — реферати.

3.2. Самостійно виконані індивідуальні роботи перевіряються викладачем та підлягають захисту в ході співбесіди. Загальна оцінка робіт визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить максимум 40 балів, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль. Шкала оцінювання письмових домашніх робіт студентів заочного факультету становить: 0, 5,10,15, 20, 25, 30, 35, 40 балів.

4. Результати поточного контролю знань студентів, які отри­мали 20 і більше балів, вносяться до заліково-екзаменаційної відомості без переведення їх у 4-бальну систему. В разі невиконання поточного контролю з об’єктивних причин, студент має право з дозволу декана скласти їх до останнього практичного (семінарського) заняття. Порядок складання визначає викладач.

5. Іспит із дисципліни «Міжнародна економіка» провадиться виключно в межах екзаменаційної сесії в процесі підсумкового оцінювання знань студентів із дисциплін навчального плану. Підсумкове оцінювання знань студентів за межами сесії не допускається.

Іспит провадиться за завданнями, складеними у відповідності до програми дисципліни, які доводяться до відома студентів на початку навчального року. Іспит провадиться потоком в письмовій формі за розкладом, що доводиться до відома студентів за місяць до початку екзаменаційної сесії.

Тривалість іспиту — три астрономічні години.

Іспит провадиться комісією, в склад якої входять лектор потоку, викладачі, що ведуть заняття, співробітники кафедри, які необхідні для організації іспиту. Склад комісії затверджується кафедрою міжнародної економіки.

Екзаменаційний білет містить 6 рівноцінних завдань. Кожне завдання екзаменаційного білета оцінюється окремо за такою шкалою: 10;5;0 балів. Якщо студент на іспиті набирає менше 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку.

Для оцінювання відповідей студентів на екзаменаційні питання використовуються такі критерії:

  • відмінному рівню (10 балів) відповідає правильна і вичерпна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав всебічне системне знання програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, вивчення яких передбачене програмами дисциплін; уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ;

  • задовільному рівню (5 балів) відповідає загалом правильна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав достатній рівень знань з основного програмного матеріалу, але не зміг переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав недостатні знання літературних джерел;

  • незадовільному рівню (0 балів) відповідає неправильна або неповна відповідь на запитання, в якій студент продемонстрував значні прогалини у знаннях з основного програмного матеріалу; ухилився від аргументувань; показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури чи взагалі нічого не відповів.

1 Країни Європейського Союзу: Німеччина, Великобританія, Франція, Бельгія, Люксембург, Нідерданди, Італія, Данія, Ірландія, Іспанія, Португалія, Греція, Австрія, Швеція, Норвегія, Ісландія, Естонія, Кіпр, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Чехія.

159

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]