Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LT-с 7-9.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
720.9 Кб
Скачать

Порядок поточного та підсумкового оцінювання знань студентів з дисципліни «міжнародна економіка»

  1. Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-баль­ною системою з наступним переведенням у традиційну 4-бальну систему (оцінка «незадовільно» — менше 50 балів; оцінка «задовільно» — 50—60 балів; оцінка «добре» — 65—80 балів; оцінка «відмінно» — 85—100 балів). Максимальна кількість балів, яку студент може набрати за результатами поточної успішності та підсумкового контролю, становить 40 і 60 балів. Результат поточної успішності враховується при загальному (підсумковому) оцінюванні знань за умови, якщо студент під час виконання проміжних контрольних заходів набрав 20 і більше балів. Якщо студент набрав менше 20 балів, він не допускається до семестрового іспиту

Загальна підсумкова оцінка складається з суми балів за результатами проміжних контрольних заходів (за умови, що студент набрав 20 балів і вище) та за виконання індивідуального завдання на іспиті (за умови, що студент набрав 30 балів і вище).

  1. Об’єктом оцінювання поточного контролю знань студен­тів денної та вечірньої форм навчання є: систематичність і активність роботи протягом семестру над вивченням програмного матеріалу дисципліни; рівень виконання модульних завдань та завдань для самостійного опрацювання (рис. 10.1).

2.1. Систематичність та активність роботи студента протягом семестру оцінюється за максимальною кількістю балів 10 із 40, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль. Вона ґрунтується на оцінюванні активності та рівня знань студентів під час обговорення питань семінарських занять. Шкала оцінювання становить: 0; 5; 10 балів.

Вказані 10 балів студент може отримати за:

1) активність студента в обговоренні питань семінарів, в т.ч. отримання позитивних оцінок «задовільно» та «добре» — 5 балів;

2) отримання протягом семестру не менше двох оцінок «добре» та/або «відмінно» — 10 балів.

2.2. При контролі виконання завдань для самостійного опра­цювання оцінці підлягає підготовка есе обсягом 4—5 сторінок за тематикою питань курсу, винесених на самостійне вивчення. Питання погоджуються з викладачем та мають індивідуальний характер. Шкала оцінювання становить: 0; 5; 10 балів. Дана робота має максимальну кількість балів 10 із 40, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль.

2.3. Модульні завдання, які входять до загального порядку оцінювання поточної успішності студента, складаються з виконання письмових завдань під час проведення контрольних робіт і тестових вправ. З курсу «Міжнародна економіка» передбачається виконання 2 модульних завдань. Оцінка всіх модульних завдань визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить максимум 20 балів із 40 балів, якими оцінюється вся робота, винесена на поточний контроль.

Перше модульне завдання передбачає проведення письмової контрольної роботи, що триває 20 хв і містить одне теоретичне питання по Темі 1 навчального курсу. Оцінювання першого модульного завдання проходить за шкалою 0; 5 та 10 балів.

Друге модульне завдання складається з тестових вправ за Темами 2—9 даного курсу. Студент проходить тестування по кожній із восьми вищенаведених тем, результати якого зводяться у загальну оцінку 0; 5 та 10 балів. Загальну кількість балів 10 студент отримує за умови успішного виконання всіх тестових вправ. У разі правильної відповіді не менше, ніж на 70 % тестів, студент отримує 5 балів; менше 70 % правильних відповідей — 0 балів.

Порядок і час складання модульних завдань визначається кафедрою, включається до робочої програми і доводиться до студентів на початку семестру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]