Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpor_pl-nya_31-45.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
74.6 Кб
Скачать

37.Критерії вибору постачальника

Постачальник повинен задовольняти за якістю та обсягами продукції, що поставляється, умовами доставки продукції, ціною та рівнем обслуговування. Важливим під час вибору постачальника є його технічний стан, розвиненість інфраструктури, фінансове становище, трудові відносини й місцезнаходження.На першому етапі здійснюють попередній відбір постачальників. Критерії відбору наведено в табл. .2.

Критерії попереднього відбору постачальників

Критерії відбору

Бальна оцінка постачальників

1 2 3 4 5 6 ...

1. Виробнича потужність2. Відстань до постачальника 3. Форма розрахунків4. Якість продукції (за специфікацією) 5. Ціна одиниці продукції6. Можливість переналагодження обладнання7. Упаковка8. Розмір партії

Після аналізу постачальників частину з них, що не відповідає вимогам, вилучають із таблиці. На другому етапі використовують перелік критеріїв відбору постачальників (табл. 3).

Критерії остаточного відбору постачальників

Критерії відбору

Бальна оцінка постачальників

1 2 3 4 5 6 ...

1. Фінансові умови2. Термін поставки3. Періодичність поставки4. Сервісне обслуговування поставки5. Комунікаційні умови6. Складські умови поставки 7. Інші критерії

39.Потреба у рухомому складі

Потреба у рухомому складі Асп визначається на основі плану перевезень та продуктивності ( виробітку) рухомого складу:

,

де - облікова кількість рухомого складу і-го типу;

- обсяг перевезень автомобілями і-го типу у відповідних одиницях виміру (т, ткм, люд., пас., пас.-км, пл. км., тощо);

- виробіток автомобіля і-го типу у відповідних одиницях виміру .

Потреба в автомобільному пальному визначається на основі діючих норм його використання по усім його видам ( бензин різних марок, дизельне пальне, знижений та зжатий газ тощо). Норми можуть бути лінійними та питомими.

40.Потреба в автомобільному пальному ,Додаткові витрати палива

Витрати керосину встановлені у розмірі 0,5% нормальних витрат рідкого палива по масі. Витрати обтирочних матеріалів встановлюються у розмірі 25-40 кг на один обліковий автомобіль. Витрати мастильних та обтирочних матеріалів для ремонту та експлуатації станочного та іншого обладнання підприємства визначаються окремо.

Потреба в автомобільному пальному визначається на основі діючих норм його використання по усім його видам ( бензин різних марок, дизельне пальне, знижений та зжатий газ тощо). Норми можуть бути лінійними та питомими.

Лінійні норми використання палива встановлені у літрах на 100 км пробігу по маркам рухомого складу. Додатково для вантажних бортових автомобілів, робота яких обліковується в тонно-кілометрах встановлено додаткові норми використання палива на кожні 100 ткм транспортної роботи у розмірі 2 л для карбюраторних та 1,3 л для дизельних автомобілів. Для автомобілів самоскидів, окрім лінійних норм на пробіг, встановлена норма додаткової витрати палива на кожну їздку з вантажем у розмірі 0,25 л.

Норматив використання палива визначають за формулами:

для бортових автомобілів ( ;

для автомобілів-самоскидів ;

для автомобілів, що працюють погодинно, автобусів, автомобілів-таксі, легкових автомобілів .

Додаткові витрати палива передбачаються на зимовий період у розмірі 4,2% та на внутрішньо гаражні нужди у розмірі 0,5% від загальних витрат палива на експлуатацію рухомого складу.

Питомі норми витрат палива у грамах на одиницю транспортної роботи (ткм, пас.-км, пл..км) використовують для укрупнених розрахунків в цілому по АТП по фактичним даним за попередній період.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]