Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Т Загал видом.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
69.12 Кб
Скачать

Тема № 1. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО УПРАВЛІННЯ

План

  1. Управління і його елементи.

  2. Менеджмент - різновид господарського управління.

  3. Види і функції менеджменту.

  4. Методи управлінської діяльності і принципи їх реалізації.

1.1 Управління і його елементи

Будь-якій людині знайоме поняття "управління". Управління різноманітне (управління автомобілем, якимось обладнанням, хімічними і ядерними реакціями, зростанням і розвитком рослин і тварин, а також поведінкою людей) і існує в різних видах.

Це може бути технічне управління різного роду природними і технологічними процесами - подача електроенергії, рух поїздів і літаків, обробка деталей на верстатах.

Це може бути державне управління соціально-економічним життям суспільства через різні інститути - правову систему, міністерства, відомства, місцеві органи влади.

Це може бути ідеологічне управління, яке формується різними політичними партіями і управліннями.

Це може бути недержавне і неполітичне управління соціальними процесами, наприклад, рух на захист миру або захист навколишнього середовища.

Це може бути господарське управління виробничою і економічною діяльністю комерційних і некомерційних організацій, які функціонують в умовах ринкових відносин.

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що управління уявляє собою усвідомлену цілеспрямовану діяльність людини, за допомогою якої вона упорядковує і підкоряє своїм інтересам елементи зовнішньої середи - суспільство, живу і неживу природу, техніку.

Елементи, на які спрямована ця діяльність, становлять об'єкт управління. Зазвичай він має просторові межі і визначеність у часі, інакше втрачається конкретність і саме управління ним стає неможливим і безглуздим.

Спрямовувач управлінської діяльності називається суб'єктом управління. Це може бути окрема людина або група людей. При офіційному характері управління суб'єкт організаційно або юридичне оформлюється у вигляді посади або сукупності посад, які складають підрозділ управління.

Управлінська діяльність являє собою специфічний різновид трудового процесу, а тому характеризується всім притаманними йому елементами — предметом труда, засобами праці і самою працею, а також її результатом.

Предметом і продуктом труда в управлінні є інформація; в першому випадку вона "сира", а тому не може застосовуватись на практиці; однак в результаті управлінської діяльності на її основі створюється рішення, тобто інформація, виходячи з якої, об'єкт управління може здійснювати конкретні дії.

Засобами управлінської праці є все те, що буде сприяти здійсненню операцій з інформацією — від комп'ютерів до ручки і папірців.

Управлінський труд відноситься до категорії труда розумового, який здійснюється людиною у виді нервово-психічних зусиль (це і пояснює специфічність управлінської праці).

За допомогою управлінського труда здійснюється взаємодія між суб'єктом і об'єктом управління (тобто реалізується управлінські відносини). Щоб така взаємодія була ефективною, необхідно виконувати ряд умов:

По-перше, суб'єкт і об'єкт управління повинні відповідати один одному (якщо цього не буде, вони не зможуть розуміти друг друга в процесі роботи). Легко уявити, наприклад, ситуацію, коли розумна і здібна людина стає керівником у тій області, про діяльність якої вона не має чіткого уявлення.

Більш того, суб'єкт і об'єкт управління повинні бути сумісні один з одним в процесі функціонування. Так, якщо керівник і підлеглий не будуть сумісні психологічно, то рано чи пізно між ними почнуться конфлікти, які можуть мати негативний вплив на результати роботи.

По-друге, у рамках єдності суб'єкт і об'єкт управління повинні володіти відносною самостійністю (не завжди суб'єкт в змозі передбачити всі інтереси об'єкту і всі варіанти його дій, особливо у не передбачуваних ситуаціях; не завжди рішення суб'єкта будуть оптимальними).

По-третє, суб'єкт і об'єкт управління повинні здійснювати між собою двосторонню взаємодію, яка заснована на принципах зворотного зв'язку.

В-четвертих, як суб'єкт, так і об'єкт управління повинні бути зацікавлені в чіткій взаємодії: один — у наданні необхідних у даній ситуації команд, інший — у їх своєчасному і чіткому виконанні.