Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІВ_ сам.роб._ІДЗ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
307.71 Кб
Скачать

Тема 6. Договори у сфері інтелектуальної власності

1. Види договорів щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності.

(поняття та види договорів, їх сторони, права та обов’язки сторін, юридична відповідальність в разі порушення умов договору).

  1. Юридична характеристика ліцензійного договору.

(поняття ліцензійного договору, правове забезпечення; предмет, сторони, істотні умови та зміст ліцензійного договору, юридична відповідальність сторін в разі порушення умов договору).

  1. Юридична характеристика договору комерційної концесії

(поняття договору комерційної концесії: сторони, об’єкт, істотні умови, форма, відмежування договору комерційної концесії від договору концесії).

Література:[71, 106, 117-118, 121, 125-126,134-135, 165, 171-175, 190, 195-202, 210]

3.3. Вимоги до оформлення індивідуальної роботи студента

Структура роботи складається з плану, вступу, основної частини, загальних висновків, списку використаних джерел.

Вступ має містити загальний аналіз актуальності проблематики, мету, об’єкт та задачі дослідження.

Основний зміст роботи повинен містити детальний аналіз проблематики визначеної теми завдання з оглядом джерел, наукових підходів та власних аргументованих ідей до вирішення проблеми, можливий аналіз нормативного матеріалу та матеріалів юридичної практики.

Загальні висновки по роботі являють собою коротке викладення чітко сформульованих ідей і належно обґрунтованих пропозицій основної частини, які мають науково-практичне значення і є самостійним здобутком студента.

Робота має містити посилання на використані джерела.

Обсяг реферату має бути не більше 10-15 сторінок машинописного тексту та містити не менше 8-ми джерел. Титульний аркуш оформляється відповідно до Стандарту підприємства (зразок надано). Текст реферату друкують на форматі А-4, залишаючи поля таких розмірів: верхнє та нижнє - 2 см, ліве – 2,5 см, праве - 1,5 см.

Шрифт набору – Times New Roman. Розміри шрифтів: для заголовку реферату – 14 пт; для підзаголовків – 12 пт, напівжирний, усі великі; для основного тексту – 14 пт; міжрядковий інтервал –1,5.

3.4. Стиль і мова реферату

Стиль і мова реферату як частина письмової наукової мови, склалися під впливом так званого академічного етикету, основою якого є інтерпретація власної та запозиченої точок зору з метою обгрунтування наукової істини.

Характерною рисою письмової наукової мови є формально-логічний метод викладення матеріалу, для якого характерні смислова завершеність, цілісність та логічність. Важливим засобом для вираження логічних зв'язків є використання спеціальних функціонально-синтаксичних методів зв'язку, які вказують на послідовність розвитку думки {спочатку, спершу, потім, по-перше, по-друге, в той час як, проте, однак), причинно-наслідкових відносин {таким чином, тому що, внаслідок того, крім того, дякуючи цьому, до того ж), перехід від однієї думки до іншої (перш ніж перейти до.., розглянемо.., повернемося до.., як висновок, як підсумок, підводячи підсумок, слід вказати).

На рівні тексту для наукової мови характерні цілеспрямованість та прагматизм (конкретні факти та відомості, чіткі формулювання, використання наукової термінології).

Стиль письмової наукової мови - це безособовий монолог. Викладення матеріалу, як правило, відбувається від третьої особи ("на думку автора..."), так як увага приділяється змісту та логічній послідовності повідомлення, а не суб'єкту. Досить рідко використовуються форми першої і зовсім не використовуються другої особи займенника однини, перевага надається використанню займенників першої особи множини ("'ми вважаємо... ", "наведені дані вказують на те, що..''). Авторське "я" ніби відступає на другий план.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]