Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІВ_ сам.роб._ІДЗ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
307.71 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЗАПОРІЗЬКИЙ ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ

ТЕХНОЛОГІЙ

Методичні рекомендації до самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «інтелектуальна власність»

Запоріжжя

2011

Методичні рекомендації з навчальної дисципліни «Інтелектуальна власність» для студентів спеціальності: 6.050100 – “Економіка підприємства”, 6.050100 – “Фінанси”, 6.050100 – “Економічна кібернетика”, 6.050100 – “Облік і аудит”, 6.050100 – “Міжнародна економіка”, 6.091500 – “Комп’ютерні системи та мережі”, 6.030500 – “Переклад”, 6.050200 –“Менеджмент організацій” // Укладач: ст. викладач Капітаненко Н.П. – Запоріжжя.: ЗІЕІТ, 2011. – 47 с.

Методичні рекомендації підготовлені відповідно до навчальної програми з курсу «Інтелектуальна власність» для студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІУ рівнів акредитації.

Посібник містить методичні рекомендації до самостійної роботи студентів, питання для самоконтролю, індивідуальні завдання та рекомендації до їх виконання студентами, перелік рекомендованої літератури.

Затверджено на засіданні

кафедри філософії та права

протокол № 1_ від _______2011 р.

зав. кафедрою______________

к.ф.н., доц. Іванько Г.А.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Зміст вищої освіти обумовлений цілями та потребами суспільства, системою знань, умінь і навичок, професійних, світоглядних і громадянських якостей – зазначено в Законі України «Про вищу освіту». Зміст знань оновлюється надзвичайно швидко, а тому головним завданням вищої школи поряд із задоволенням потреб особи в інтелектуальному, культурному й моральному розвитку є оволодіння майбутнім фахівцем ефективними і раціональними методами самостійної навчальної роботи відповідно до особливостей конкретного фаху. Самостійна робота студентів є складовою навчаль­ного процесу і основним засобом опанування навчального матеріалу дисциплін в час, вільний від обов’язкових навчальних занять.

Мета самостійної роботи студентів— сприяти засвоєнню в повному обсязі навчальної про­грами та формуванню самостійності як особистісної ознаки та важ­ливої професійної якості, сутність якої полягає в умінні систематизу­вати, планувати та контролювати власну діяльність.

Завдання самостійної роботи студентів— вивчення тем, питань, винесених на самостійне опрацювання студентами, засвоєння певних знань, умінь, навичок, закріплення та систематизація здобутих на лекціях та інших аудиторних заняттях знань, їх застосування при виконанні практичних завдань та творчих робіт, виявлення прогалин у системі знань із пред­мета, забезпечення підготовки студентів до поточних аудиторних за­нять.

Зміст самостійної роботи студентів визначається навчальними програмами, робочими навчальними програмами з дисципліни «Інтелектуальна власність». Запропонований посібник містить перелік питань для самостійного опрацювання, методичні рекомендації, питання для самоконтролю. Надано також перелік індивідуальних завдань, які студенти мають виконати як одну із форм навчальної роботи та яка входить до переліку оцінюваних робіт в семестрі, список рекомендованої літератури до кожної теми . Посібник містить питання для підготовки до модульного контролю та заліку з навчальної дисципліни.

2. ЗМІСТ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

Змістовий модуль 1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]