Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Буклет ФКІТ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
414.72 Кб
Скачать

Програмна інженерія

Фахове спрямування –

Програмне забезпечення систем

Фахівці з програмної інженерії діють в сфері: дослідження, проектування, розробки, тестування та супроводження програмного забезпечення з урахуванням вимог щодо його ефективності, надійності, своєчасності та низької вартості, скрізь де є необхідність застосування комп'ютерних технологій.

Студенти під час навчання отримують знання, необхідні для проектування та розробки програмного забезпечення: з формальних методів створення ПЗ; мов програмування та алгоритмізації; технологій програмування; операційних систем та архітектури ЕОМ; розробки розподілених систем та базових конструкцій паралелізму; баз даних та мережевих технологій; засобів проектування графічних та Web-інтерфейсів; дискретної математики та інженерних основ програмного забезпечення; методів моделювання та аналізу ПЗ; методів та стратегій проектування ПЗ; моделей життєвих циклів програм. Значна увага приділяється отриманню знань: в сфері верифікації, атестації та забезпечення якості програмного забезпечення; по управлінню програмними проектами. Велике значення приділяється професійній практиці, оскільки розміри проектів створення ПЗ сьогодні є настільки об’ємними, що їх розробка вимагає злагодженої командної роботи, яка передбачає знання технічних комунікацій, групової динаміки і психології, соціальної і професійної відповідальності. Серед інших особливостей програми підготовки: ранній початок викладання програмування і орієнтація на практичний його аспект, достатня кількість годин для вивчення професійної англійської мови та семінари по підготовці до здачі TOEFL.

Випускники отримують кваліфікацію «фахівець з розробки та тестування ПЗ». Місце працевлаштування випускників: ІТ- компанії, банки, державні установи, вищі навчальні заклади, дослідницькі центри, підприємства та організації, де є потреба розробки та супроводження програмного забезпечення.

Міжнародна інформація

Фахове спрямування “Міжнародна інформація”

Кваліфікація «фахівець з міжнародної інформації» зі знанням іноземної мови – фахівець, підготовлений до інформаційно-аналітичної діяльності у сфері міжнародних відносин, державного управління, у корпоративних структурах, спільних підприємствах.

Навчання передбачає здобуття вмінь та навичок в галузі: міжнародних відносин, правознавства, економіки і підприємництва, комунікації, менеджменту, двох іноземних мов та інформаційних технологій.

Випускники можуть обіймати такі посади:

- аналітик-міжнародник-експерт (відділи міжнародного співробітництва приватних та державних установ, спільних підприємств, редакцій газет, телебачення);

- аналітик комп’ютерних систем (інформаційні центри банків, компаній, державних установ);

- аналітик комп’ютерних комунікацій (комп’ютерні мережі, безпровідний зв’язок, Internet);

- фахівець з інформаційної безпеки (спеціаліст з інформаційних операцій, кібербезпеки, протидії маніпулятивним впливам);

- фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою (PR-менеджер, іміджмейкер, кризовий менеджер, стратегічний менеджер);

- експерт/консультант із суспільно-політичних питань (політтехнолог в політичних партіях та громадських організаціях);

 - викладач вищого навчального закладу; перекладач.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]