Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Буклет ФКІТ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
414.72 Кб
Скачать

Економічна кібернетика Фахове спрямування –

Інформаційні технології в економіці”

Типові завдання діяльності фахівця з економічної кібернетики: Інформаційно-аналітична підтримка бізнес-процесів. Розроблення проектів інформаційних систем. Розроблення консультаційних проектів у сфері інформатизації. Упровадження проекту інформаційної системи/програмного комплексу на конкретному об’єкті. Супровід системи чи програмного комплексу. Навчання користувачів інформаційної системи чи програмного комплексу. Навчання учнів середніх освітніх закладів інформатики та економічних дисциплін. Дослідження у сфері інформатизації Проектування технологічного процесу збирання, оброблення, збереження та передавання інформації. Експлуатація інформаційних систем. Забезпечення власних інформаційних потреб суб’єктів господарювання. Інформаційне обслуговування працівників організацій та органів державної влади.

Наші випускники працюють на посадах: інженер-програміст; керівник ІТ-підприємства, консалтингової фірми; адміністратор комп’ютерних систем і баз даних; аналітик інформаційних систем; інженер з інформаційних систем і програмного забезпечення; економіст-аналітик; радник з питань інформатизації; менеджер проектів інформатизації; викладач навчального закладу.

Навчання за даним напрямом передбачає оволодіння сучасними комп’ютерними інформаційними технологіями, навиками проектування інформаційних систем для бізнесу,, програмування та використання інформаційних систем для вирішення економічних задач. Тому у випускників з економічної кібернетики немає проблем із працевлаштуванням, бо вони знають як комп’ютерну справу, так і економіку.

Кафедра економічної кібернетики та інформатики втілює в життя концепцію класичної п’ятирічної університетської підготовки економіста-аналітика, що базована на ідеї поєднання економічної підготовки з найбільш актуальними на сьогодні практичними навиками роботи з комп’ютерними інформаційними системами. Таким чином молодий спеціаліст розвиває свої здібності до творчого засвоєння сучасних інформаційних технологій, аналізу і розв’язання економічних завдань з використанням сучасних комп’ютерних інформаційних засобів.

Випускник за фаховим спрямуванням “Інформаційні технології в економіці” має можливість знайти роботу в найрізноманітніших галузях економіки,і зайняти міцні позиції в банках, фінансових і страхових компаніях, консалтингових фірмах, промислових підприємствах завдяки своїй ґрунтовній економічній і комп’ютерній підготовці

Про факультет:

Факультет комп'ютерних інформаційних технологій (ФКІТ) Тернопільського національного економічного університету створений в 1994 р. До його складу входять кафедри: "Інформаційно-обчислювальних систем та управління"; “Комп’ютерної інженерії”; "Економічної кібернетики та інформатики"; “Міжнародної інформації”; “Комп’ютерних наук”; "Спеціалізованих комп'ютерних систем". У структурі факультету функціонують: Самбірський факультет прикладного програмного забезпечення, з підготовкою фахівців за напрямами підготовки “Економічна кібернетика” та „Програмна інженерія”; Кам’янець-Подільський НКЦ, в якому проводиться підготовка за напрямом “Комп’ютерна інженерія”.

Усі напрями підготовки та спеціальності факультету акредитовані за найвищим четвертим рівнем. В штаті факультету працює: 8 докторів наук, професорів, 52 кандидати наук, доценти, 29 викладачів. Стаціонарно навчається близько 650 студентів, на заочній формі навчання близько 800, в тому числі на віддалених структурних підрозділах – понад 250.

При університеті функціонує військова кафедра, на якій, за бажанням, можна здобути військову спеціальність.

З 2005 року факультет спільно із регіональними управліннями освіти проводить щорічні одноетапні регіональні олімпіади з інформатики, які дозволяють переможцям та призерам користуватись пільгами при зарахуванні на навчання в ТНЕУ на напрями підготовки ФКІТ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]