Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 6. Правила проведення туристичного поход....doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.12.2018
Размер:
187.9 Кб
Скачать

I, II, iiі юнацькі розряди з туристського багатоборства:

- виконати вимоги, вказані у таблиці № 3.

Примітки:

1. Звання "майстер спорту України міжнародного класу" присвоюється спортсменам, які мають звання "Майстер спорту України" або звання, яке йому дорівнюється, наприклад, - "Майстер спорту СРСР".

2. Звання та розряди зі спортивного туризму присвоюються окремо у двох видах змагань:

- з туристських спортивних походів;

- з туристського багатоборства.

3. Кожне наступне звання (розряд) присвоюються за умови наявності попереднього звання (розряду).

4. Учасники змагань з туристського багатоборства, які виконали норматив певного розряду (звання), але не мають попереднього, отримують, розряд (звання) наступний за тим, який вони мають Враховуючи те, що туристське багатоборство е новим видом спорту, для присвоєння розрядів та звання "Майстер спорту" на перехідний період (до 2000 року) враховуються попередні розряди з спортивних туристських походів.

5. Походи зараховуються незалежно від того, по яким видам туризму вони здійснені.

6. Класи дистанцій, категорії і ступені складності походів визначаються "Правилами змагань з туристського багатоборства і спортивних походів", затверджених Держкомспортом України.

7. Змагання з туристського багатоборства проводяться у командному і особистому заліку.

8. Для присвоєння звання "Майстер спорту України" і розряду "Кандидат у майстри спорту" з туристського багатоборства потрібно виконати вимоги класифікаційної таблиці змагань з туристського багатоборства у двох видах дистанцій.

9. Для зарахування вказаних вимог необхідна наявність довідки про здійснені походи або запису у кваліфікаційній книжці, які завірені туристською маршрутно-кваліфікаційною комісією, що має відповідні повноваження. Запис у книжці здійснюється з оригіналу протоколів змагань туристського багатоборства.

10. В один календарний рік може бути зараховано не більше, ніж 4 спортивні походи не вище III категорії складності або не більше, ніж 3 спортивні походи не вище IV категорії складності.

11. Спортивні походи, здійснені за однаковими маршрутами, можуть бути зарахованими одному спортсмену двічі, якщо вони виконані вперше у якості учасника, а вдруге - керівника.

12. Для присвоєння III розряду та 1 юнацького з спортивних походів необхідно виконати норматив для отримання значка "Турист України".

13. Присвоєння I та II розрядів можливо за умови заміни вимог класифікаційної таблиці щодо керівництва спортивними походами I - III категорії складності на участь у походах відповідно III-IV категорії складності.

14. Присвоєння звання "Майстер спорту України міжнародного класу" жінкам дозволяється за умови заміни класифікаційної таблиці, щодо участі у походах VI категорії складності на керівництвом походом V категорії складності.

15. Для присвоєння "Майстер спорту України" подати у туристсько-спортивну спілку України разом з довідками про здійснені походи від III і вище категорії складності два звіти про керівництво походами, які визначені у кваліфікаційній таблиці спортивних походів.

16. Подання документів на присвоєння звань "Майстер спорту України міжнародного класу", "Майстер спорту України" і розряду "Кандидат у майстри спорту" повинно відбуватися не пізніше одного року з дня затвердження останнього залікового походу.

Додаток 1. Зразок довідки про залік походу