Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
19.12.11.Метод. КУРСОВЫЕ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
521.73 Кб
Скачать

*Мета і завдання дослідження

Мета і завдання формулюють загальне спрямування роботи й ті питання, які необхідно вирішити для їх досягнення. Не варто формулювати мету іменником “Дослідження…” або “Вивчення…” , тому що ці слова вказують на засіб досягнення мети, а не саму мету. Краще використати дієслівні конструкції на зразок “Мета передбачає дослідити… (вивчити тощо)”.

Наприклад:

Цель предполагает исследование пути и механизмов раскрытия личности и проявления индивидуальности современного человека через воздействие на его центры восприятия, методом искусства – литературным наследием, поэзией, музыкой, телесной пластикой, анализом собственной личности через драматургические произведения и художественные образы. Помочь развитию в каждом человеке зародиша творческой личности, способной к самореализации благодаря приобщению к сценическому искусству и устному художественному творчеству. Воздействовать на формирование ценностных ориентиров в соответствии с нравственными принципами классического творческого наследия.

Шляхи рішення: виконання класичних творів світового літературного та театрально - драматургічного спадку перед великою кількістю глядачів для виховання смаку і пробудження в свідомості, загальнолюдських цінностей.

*Об’єкт і предмет дослідження

Об’єкт дослідження – це процес або явище, що породжує проблемну ситуацію і обране для вивчення.

Предмет дослідження завжди вужчий за об’єкт і міститься в його межах.

Наприклад:

Об’єктом дослідження є творчість класиків російської художньої літератури і поезії, ХІХст., та творчість театральних діячів початку ХХст.

Предметом дослідження є вивчення та дослідження творчості російських поетів Срібної доби ХІХ ст.

*Методи дослідження

Подається перелік використаних методів дослідження для досягнення поставленої в роботі мети. Перераховувати їх потрібно не відірвано від змісту роботи, а коротко та змістовно визначаючи, що саме досліджувалось тим чи іншим методом.

Наприклад:

Методи дослідження. На різних етапах роботи були використані описовий та порівняльно-типологічний методи, методи моніторингу, герменевтичний, метод контент-аналізу.

*Методологічна і теоретична основа роботи

Цей пункт передбачає перелік основних авторів, концепції яких складають основу курсової роботи із вказівкою наукової сфери, яка ними аналізується.

Автори подаються за принципом алфавіту.

Наприклад:

Методологічна і теоретична основа дослідження. Важливе місце у курсовій роботі відведено науковим працям як вітчизняних дослідників театрального мистецтва та мистецтва сценічної мови, культурологіїї та психології, так і зарубіжних. Зокрема, дослідження дійового аналізу твору, вистави і ролі проводилися не тільки авторами і класиками театральної школи (К.С.Станіславським, В.І.Немировичем-Данченком, Всеволодом Меєрхольдом, Євгеном Вахтанговим, Лесем Курбасом ,Єжи Гротовським, Михайлом Чеховим, Пітером Бруком), учнями і послідовниками класиків (Горчаковим Н.М, Кнебель М.О. Крісті Г.В., Новицькою Л. П.,), а також і майстрами сценічного мистецтва і педагогіки ХХ-ХХІст. (Гіппіусом С.М., Герасимовим С.А., Роммом М.І, Гончаровим А. А., Захавою Б. Е., Поповим А.Д., Поламишевим А.М, , Товстоноговим Г. А,. Шихматовим Л.В, Брянцевим О.О, Корогодським З.Я., Резніковичем М.Ю, Додіним Л.А…) аналіз соціальних та психологічних критеріїв ефективності театральної діяльності, сценічної та кінематографічної творчості в масовому культурному просторі досліджується культурологами (Розлоговим К.Е., Скуратівським В., Тримбачем С.В., та ін…)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]