Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практикум 3 семестрdoc.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
2.59 Mб
Скачать

Начальник медичної служби …..Мбр

_______________________________

(звання, прізвище)

Додаток 1 з запроваджувальна № 1

Оперативний час 7.35 “Д+1”

І. Тактична обстановка

КП цегляний будинок біля шос. дороги (4479).

О 7.00 “Д+1” противник розпочав вогневу підготовку. Найбільш сильному впливу вогню артилерії противника підпали опорні пункти рот 3 мб, а ударам авіації БрАГ 14 мбр.

О 7.35 “Д+1” противник розпочав наступ. Проти 3 мб діє до трьох механізованих батальйонів противника, які підтримує два адн. На фронті оборони

2 мб наступає до двох механізованих батальйонів посилених танковою ротою. Розвідкою встановлено висування колон противника з району Шабуріха (4867), вис. з відм. 148,6 (4768), Пали (4567), Гридини (4869). Одна з колон підійшла до розгалуження доріг, друга до мосту через р. Вел. Сіуч (4571), третя – до мосту (4271).

О 7.35 “Д+1” наші війська нанесли ракетні удари високоточною зброєю в районах вис. з відм. 155,2 (4569) та півн. окол. Малахово (4770).

ІІ. МЕДИЧНА ОБСТАНОВКА:

В опорних пунктах рот обладнані медичні пости рот. Медичні пункти розгорнулись:

- медичний пункт 3 мб – в окремо розташованому дворі біля перехрестя шосейних доріг (4579), на МПБ – 8 поранених на ношах і 3 легкопоранених;

- медичний пункт 2 мб – біля відм. 143,3 (40784), на МПБ – 2 легкопоранених і 4 поранених на ношах;

- медичний пункт 1 мб – в гаю (40862), поранених немає;

- медичний пункт тб – біля перехрестя шосейних доріг (46845).

Медична рота 14 мбр розгорнута в гаю (4187), в медр підготовлені до евакуації 15 поранених на ношах і 10 легкопоранених, АП–2 – в згорнутому стані.

5 ВППГ розгорнутий в лісі 0,5 км. на схід від Хоніно (4496).

Кількість поранених в підрозділах: 3 мб – 12 чол., 2 мб – 8 чол.

Санітарні інструктори рот зосереджують поранених в медичних постах рот (МПР).

Вивіз поранених в 2-му і 3-му мб здійснюється із МПР санітарними транспортерами на МПБ, із медичного пункту 3 мб поранені евакуюються двома санітарними автомобілями на медр, з медичного пункту 2 мб – одним санітарним автомобілем.

Витяг із рішення командира 14 мбр

Ротам першого ешелону 2 і 3 мб міцно утримувати опорні пункти, вогнем усіх засобів відбити атаку противника. Командиру 3 мб основні сили батальйону і приданих підрозділів зосередити на правому фланзі батальйону, не допустити вклинення противника на стику з 13 мбр.

Начальнику медичної служби бригади медичне забезпечення проводити згідно з раніше затвердженим планом.

Додаток 1 і Висновки з оцінки обстановки (варіант)

Оперативний час __ “Д+1”.

Зосередження основної маси вогню артилерії та мінометів противника на опорних пунктах рот ____ мб, а також атака його району оборони силами до ____мр з танками за підтримки вогню не менш як ___. адн свідчить про те, що головний удар противника слід очікувати у напрямку ______________________.

Система оборони ___ мбр, незважаючи на вогневу підтримку противника, не порушена. Бригада може виконати поставлене бойове завдання у попередньому бойовому порядку.

Санітарні втрати бригади від вогнепальної зброї склали біля ___ чол. і відповідають передбаченим, більше санітарних втрат має ___ мб, який знаходиться на напрямку головного удару противника.

Командир бригади вирішив ліквідацію наслідків вогневого удару противника здійснювати силами потерпілих підрозділів.

Основне завдання медичної служби бригади – медичне забезпечення ___ мб та . ____ мб, які знаходяться на першій позиції.

Прийняте рішення щодо медичного забезпечення оборонного бою не потребує суттєвих змін. Кількість сил та засобів медичної служби відповідає передбаченому обсягу роботи. Враховуючи загрозу вклинення противника у район оборони ___ мб евакуацію поранених з цього батальйону слід здійснити за один рейс.

Прохати командира бригади про виділення додаткового транспорту для евакуації поранених з підрозділів безпосередньо на _________________ .