Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЄЦГР шлях до справжньої демократії.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
259.58 Кб
Скачать

2. Відділення-центр підтримки та розвитку підприємництва.

Завдання цього Центру - сприяння реструктуризації та демонополізації державних підприємств - шляхом залучення в цей сектор ініціативних, енергійних та заповзятливих громадян, що мають мрію створити своє «власну справу».

Тут же буде здійснюватися підтримка громадян, що задумали створити ділові формування общинного типу, тобто "Товариства", кооперативи та інші види колективного господарювання, в т.ч. відкритого акціонерного типу.

На базі цього Центру "новобранці" будуть проходити навчання азам бізнесу, а охочі - подальше навчання його премудростям.

При необхідності "новобранцям" буде видаватися певний кредит з резерву спеціального «Фонду підтримки та розвитку підприємництва», під невеликий відсоток.

У деяких випадках, - для організації нових приватних підприємств та при реалізації ними особливо актуальних, для даної місцевості, соціальних програм, або економічних проектів, - можлива допомога у виділенні невеликих площ під офісні та виробничі потреби.

Вони будуть виділятися зі спільного, з адміністраціями міста та регіону, «Фонду комунального майна» - за вельми помірну плату.

Протягом трьох років Центр зобов'язується здійснювати прямий нагляд і опіку, створених "під його крилом", підприємств. Це виражається у веденні різної документації, бухгалтерського супроводом та податкових операцій даного підприємця, а також допомоги з моніторингу, пошуку ділових партнерів, необхідної сировини, збуту (або реалізації) готової продукції, або ж у здійсненні певних побутових та соціальних послуг.

По закінченню трьох років, коли підприємства, стають рентабельними та мають можливість «самостійно плавати в океані бізнесу», на місце вибувшого «пташеня», у «Бізнес-Інкубатор» приходить новий підприємець.

В завдання Центру Підтримки та Розвитку Підприємництва можливо буде входити також, і допомога всім вже існуючим, і активно працюючим, приватним або колективним, підприємствам.

Це буде пов'язано з ефективними рекомендаціями, в складанні планів їх розвитку - на базі останніх розробок в області систематизації міжнародного досвіду, в управлінській, організаційної та соціально-економічній сферах. А також на основі наукового прогнозування найближчих завдань розвитку Громади в своєму регіоні.

Даний Центр буде: Розробляти Плани перспективного розвитку своєї території (міст, районів, Областей); проводити переобладнання старих виробництв на нові екологічні технології; готувати бізнес-плани для учасників нових проектів, і проводити експертизу інвестиційних ризиків для них; проводити тематичні семінари, і спеціалізовані виставки; здійснювати допомогу у встановленні міжрегіональних контактів з партнерами для бізнесу, а також проводити пошук та залучати інвесторів та ділових партнерів із кордону; плюс надавати інші необхідні послуги.

Діяльність Центру буде спрямована виключно з метою розвитку своєї громади.

Можливо після «розкрутки» Центру, його працівники, крім стабільної оплати, як преміальні, будуть ще отримувати певний відсоток (за коефіцієнтом участі) від реалізації найбільш успішних проектів та програм. Утримання Центру, з часом буде переведено на самофінансування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]