Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЄЦГР шлях до справжньої демократії.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
259.58 Кб
Скачать

3.4). Громадська рада єцгр - склад, будова, основна мета, механізм формування та принцип діяльності.

УВАГА! Головний керуючий орган ЄЦГР (даної місцевості) - це «Громадська Рада ЄЦГР». ЗРК даної місцевості ініціювавши створення ЄЦГР даної місцевості, обирає та запрошує членів Громадської Ради ЄЦГР. Громадська Рада, стає - щоденним виконувачем обов’язків керівника даного ЄЦГР, вона підкоряється Конституції та Законам України, а також має виконувати інструкції та директиви ЗРК, що її призначила! Якщо в роботі Громадської Ради ЄЦГР немає конструктиву та результатів - ЗРК що створила її, має втрутитися її в роботу, та навіть оновити склад Громадської Ради даного ЄЦГР.

Громадська Рада ЄЦГР є: головним органом ЄЦГР даної територіальної громади, органом, що розробляє та суворо контролює реалізацію комплексної, загально-узгодженої, програми соборного розвитку даної Громади, і плану-стратегію її виконання. Громадська Рада ЄЦГР є Головним органом самоорганізації та самоуправління, й контролю над виконавчою системою Держави даної місцевості. Виконуючи , втому числі тимчасову роль контрольно-ревізійного органу для місцевої влади.

Громадська Рада ЄЦГР має бути - відкритим колегіальним програмо-формуючим, рекомендаційно-консультативним органом, з чітко прописаними повноваженнями та межами свого впливу, який буде відображати об'єктивну думку, й інтереси ВСЬОГО суспільного (соціально-економічного, культурного і т.д.) зрізу даної територіальної громади. А не тим абстрактним дорадчим круглим столом (із не зрозумілою для пересічного громадянина системою відбору до її складу, і ще більшим запитанням про компетентність та відповідальність її членів перед кожним членом громади міста), що існує зараз при меріях та чомусь має також назву «Громадська Рада». Притому що члени місцевої громади (мешканці міста) - а ні сном, а ні духом, не в курсі, коли вона збирається, і що саме там обговорюватиметься.

Всі первинні колективи даної місцевості (громади) мають одночасний вплив (оголосити своє зауваження чи вотум недовіри ) не лише своєму власному Координатору, але й на буд-якому представнику, на будь-якому рівні, від їх Ради Координаторів (галузі чи сфери) Теж саме стосується й делегованих в Громадську Раду ЄЦГР Координаторів (так званих Народних Представників), що представляють галуз чи сферу даного первинного колективу.

(Див Схему № 11 та 5 ).

- Чим же головним чином відрізняється ЗРК та Громадська Рада ЄЦГР?

- Членами ЗРК даної місцевості можуть бути лише Координатори (галуз та сфер діяльності) що обрані своїм первинними колективами через систему ТГС, і все.

Членами ж Громадської Ради ЄЦГР (котру ініціює та створює ЗРК) крім делегованих туди так званих Народних представників - по одному представнику від членів Рад Координаторів даної місцевості, є ще й так звані «запрошені гості» - це представники від місцевої влади (державна владна вертикаль) - депутати керівники комітетів, керівники силових державних структур (МНС; МВС; СБУ), представник від податкової та прокуратури, представники комунальних підприємств та енерго-підприємств даної місцевості (Газ; Світло; ЖКГ), мер міста чи його представник (губернатор якщо це обласний ЄЦГР) та союзи й об’єднання працівників різних галузей та сфер, котрі не обрали поки що своїх Координаторів, тобто не увійшли ПОКИЩО в систему ТГС.

ОСНОВНА МЕТА ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ЄЦГР - стати колегіальним рекомендаційно-консультативним органом, який буде відображати об'єктивну думку, й інтереси ВСЬОГО суспільного (соціально-економічного, культурного і т.д.) зрізу даної територіальної громади.

На перехідному етапі, ВІН, ЗАГАЛЬНО-ПОГОДЖЕНО з існуючими сьогодні органами законодавчої та виконавчої влади, буде приймати, і само-реалізовувати саме ті проекти та програми розвитку місцевості, які спрямовані на загальне благо всіх, без винятку, місцевих жителів (даної громади) - виконуючи, втому числі тимчасову роль контрольно-ревізійного органу для «місцевої влади».

Надалі, Громадська Рада ЄЦГР стане центральним органом прийняття Комплексної Програми Розвитку, передавши функції контролю спеціальним комітетам з Єдиної Системи Державно-Громадського Контролю (Див. Проект «СБГ та ЄСиДГК» ).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]